Φιλιατρά: Εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο

Φιλιατρά: Εκδήλωση ενημέρωσης &  ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο

Εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο συνδιοργανώνουν Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και τον εκπρόσωπο της «ΦΛΟΓΑΣ» στη Μεσσηνία, ιατρό Χρήστο Σίνη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Σε δελτίο Τύπου των συνδιοργανωτών αναγράφεται: «Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στη μάχη εναντίον του καρκίνου παιδιών και εφήβων με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά, με 300.000 νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 0-19 ετών.

Στη χώρα μας εκτιμάται ότι κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο περίπου 300 παιδιά. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τους γονείς να είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στη νόσο και να μην παραμελούν την τακτική παιδιατρική παρακολούθηση. Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια “ΦΛΟΓΑ” και τον εκπρόσωπο της “ΦΛΟΓΑΣ” στη Μεσσηνία, ιατρό Χρήστο Σίνη, συνδιοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ., στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη. Στην αρχή θα γίνουν ομιλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και θα ακολουθήσει συναυλία ελληνικής μουσικής από εθελοντές ερασιτέχνες μουσικούς, σε γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως εξής:

Α. ΟΜΙΛΙΕΣ: 1) “Μοντέρνος” τρόπος ζωής και καρκίνος. Ομιλητής: Απόστολος Πουρτσίδης, MD – Παιδίατρος αιματολόγος ογκολόγος – Ογκολογική Κλινική Παιδιών και Εφήβων ΜΗΤΕΡΑ – Υπεύθυνος Ιατρείου ΝΙ.ΚΑ. 2)  Εθελοντισμός, μια πράξη αγάπης. Ομιλήτρια: Χρύσα Σταύρακα, καθηγήτρια οικονομίας, μέλος Δ.Σ. του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού. 3) Η «ΦΛΟΓΑ» των γονιών. Ομιλήτρια: Τρυφωνίδη Μαρία, πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» – Μητέρα παιδιού με καρκίνο.

Β. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Ερασιτέχνες μουσικοί – εθελοντές σε γνωστά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν το “Apollo Resort Art Hotel”, το “Athenolia Wine Bar”, το “Βιβλιοπωλείο Αρχονταρίκι”, το “Ήχος & Θέαμα – Θανάσης Λάγαρης”, το “Οπωροπαντοπωλείο ‘Στου Αποστόλη’” και το “Φαρμακείο Άλκη Π. Ξύγκα” για την ευγενική χορηγία τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».