Φιλιατρά: Σούπερ χασισοαποδόσεις από 3 και μόνο δενδρύλλια

Φιλιατρά: Σούπερ χασισοαποδόσεις από 3 και μόνο δενδρύλλια

Έκπληκτοι έμειναν το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας από την ευρωστία και την ανθοφορία μόλις τριών δενδρυλλίων κάνναβης που έμοιαζαν σε όγκο λες και ήταν τουλάχιστον δέκα. Τα δέντρα εντοπίσθηκαν σε αύλειο χώρο σπιτιού 55χρονου στα Φιλιατρά, ο οποίος συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και πάνω από τέσσερα κιλά κάνναβης που ήταν φρέσκια και εκτιμάται πως προέρχεται από αυτά τα τρία δενδρύλλια, τα οποία ήταν έτοιμα να δώσουν και νέες «φούντες».

Με τη βοήθεια σκύλου
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ο 55χρονος δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Μεσσηνίας Dagi, πήγαν στα Φιλιατρά και συνέλαβαν τον 55χρονο με την κατηγορία της καλλιέργειας και της διακίνησης ναρκωτικών.

Υπερμεγέθη δενδρύλλια
Σε έρευνα που έγινε στη μονοκατοικία που διέμενε, βρέθηκαν στην αυλή φυτεμένα στο έδαφος τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρων, τα οποία καλύπτονταν φυσικά από λαχανόκηπο που καλλιεργούσε. Τα δενδρύλλια ήταν πολυκλαδικά και με πολύ μεγάλη ανάπτυξη, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, ήταν προχωρημένης ωρίμασης και έτοιμα να δώσουν την παραγωγή τους.

Μέσα δε σε οικοδομικό καρότσι οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις συσκευασίες με χασίς (φούντα-κλώνοι) συνολικού βάρους 2.595 γραμμαρίων, ενώ στην αποθήκη γινόταν αποξήρανση άλλης μιας ποσότητας χασίς καθαρής φούντας, βάρους 1.655 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ποσότητες χασίς προέρχονται από τα τρία αυτά χασισόδεντρα, τα οποία ήταν κορφολογημένα, ενώ από την ωρίμασή τους πιστεύουν πως είχαν δυνατότητα να δώσουν σύντομα ακόμα 4-5 κιλά κάνναβης.

Ο 55χρονος δεν έχει ξαναπασχολήσει τις Αρχές και μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη