Η Κυπαρισσία τιμά και γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού


Σε λειτουργία το πανηγύρι, συγκρατημένες αγορές και κατανάλωση

Η έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, τιμά και γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πανηγυρίστρα.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της Μητροπόλεως, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα!

Σήμερα κορυφώνονται οι θρησκευτικές τελετές και το πρωί, μετά τον Όρθρο, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Ακολούθως θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και μαθητών, στους δρόμους που εκτείνεται το μεγάλο και ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς!

Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στο πανηγύρι, κάνοντας παράλληλα και μια «στάση» στα υπαίθρια σουβλατζίδικα για παραδοσιακή γουρνοπούλα κ.τ.λ. Η οικονομική δυσχέρεια, πάντως, έχει επηρεάσει σημαντικά την εμπορική κίνηση και τις αγορές των επισκεπτών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου