Ικανοποιημένος από την τριετία ο Θανάσης Βασιλόπουλος, «χτίζουμε το μέλλον της πόλης»

Ικανοποιημένος από την τριετία ο Θανάσης Βασιλόπουλος, «χτίζουμε το μέλλον της πόλης»

Μήνυμα Βασιλόπουλου για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου Καλαμάτας

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το Σεπτέμβριο του 2019, ημερομηνία κατά την οποία η δημοτική παράταξη “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, νικήτρια των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου στο Δήμο Καλαμάτας, ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της.

Στο πλαίσιο αυτό, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προχώρησε σε έναν μίνι απολογισμό του έργου του. Παράλληλα, φρόντισε να δώσει το σύνθημα για το τελευταίο έτος της δημαρχοντίας του, καθώς οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023.

Σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Βασιλόπουλος: “Από την πρώτη στιγμή που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας, υλοποιούμε καθημερινά κάθε δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας, την εξυπηρέτηση των αναγκών των συνδημοτών μας.

• Με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα αλλάζουμε την εικόνα της πόλης και των χωριών μας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών

• Με ολοκληρωμένες προτάσεις εξασφαλίσαμε σημαντικές χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ και δρομολογούμε έργα υποδομής που διασφαλίζουν τοπική ανάπτυξη σε βάθος δεκαετιών

• Με συστηματική προσπάθεια διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Στα τρία αυτά χρόνια, ως Δημοτική Αρχή, πετύχαμε πολλά. Στα χρόνια που έρχονται, μπορούμε και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα”.

Μια πρώτη αντίδραση από παρατάξεις των μειοψηφιών είναι ότι στα τρία αυτά χρόνια οι μελέτες που εκπονούνται, τα έργα που προωθούνται, δε γίνονται στην πραγματικότητα βάσει σχεδίου και μιας συγκεκριμένης αναπτυξιακής κατεύθυνσης, αλλά «με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο». Με αυτή τη μέθοδο της «αναγκαίας διαχείρισης» δε θα γίνουν ποτέ σημαντικά έργα.

Βέβαια, από την κριτική δεν απουσιάζει και ο τρόπος διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “βόλεμα ημετέρων” και σωρεία απευθείας αναθέσεων σε έργα.

Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες αναμένονται και οι επίσημες αντιδράσεις.
Α.Π.