Ισόπαλο 1-1 το φιλικό της Καλαμάτας με την Παναχαϊκή

Ισόπαλο 1-1 το φιλικό της Καλαμάτας με την Παναχαϊκή

Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Χωρίς την επιθετική ορμή που επέδειξε στο α’ ημίχρονο με τον Ολυμπιακό Β’, αλλά με μια σταθερά καλή εμφάνιση η ριζικά αλλαγμένη σε σύνθεση Καλαμάτα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Παναχαϊκή, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε χθες στο Στάδιο της Παραλίας.

Οι ρυθμοί των δύο αντιπάλων ήταν πιο αργοί, με πιο «σφιχτό» παιχνίδι που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για εξάρσεις εκατέρωθεν. Στα θετικά στοιχεία αναμφισβήτητα η αντίδραση που έβγαλε η τοπική μας ομάδα, ισορροπώντας στο 20λεπτο το πιο δυναμικό ξεκίνημα αντιπάλου, που είχε ως αποτέλεσμα το 0-1 στο 13ο λεπτό με τον Ν. Καραγλάιτς. Είναι σημαντικό ότι το 1-1 σημείωσε με ωραία εκτέλεση φάουλ ο Κόκκορης στο 35’ σπάζοντας μια προσωπική κακοδαιμονία, που θα τον βοηθήσει να …λύσει τα πόδια του.

Το παιχνίδι ίσως ήταν περισσότερο ένα τεστ προσώπων από πλευράς του προπονητή κ. Τσιώλη και σε αυτό το κομμάτι είχε κέρδη, εκτός από τον Κόκκορη, τον Μπόρχες, τον Πολίτη, τον Ασαμόα στον ελάχιστο χρόνο που είχε την ευκαιρία να πάρει επαφή με τη μπάλα, ενώ θετικές εντυπώσεις αφήνει και ο υψηλόσωμος αφρικανικής καταγωγής Βρετανός που δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα και αγωνίστηκε το τελευταίο τέταρτο στα αριστερά της άμυνας. Μέσα σε ένα 7ήμερο θα ακολουθήσει το Σάββατο και 3ο φιλικό της Καλαμάτας και πάλι στο Στάδιο της Παραλίας (6 μ.μ.) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό Β’ και σίγουρα χρειάζεται προσεκτική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, αλλά και αξιοποίηση αυτών των τεστ για αξιολόγηση τόσο του πλούσιου ρόστερ σε ατομικό επίπεδο όσο και ως μέλη του συστήματος.

Φάσεις και γκολ
13’ ο Ν. Καραγλάιτς με σουτ μέσα στην περιοχή από αριστερά πέτυχε το 0-1, παρά την προσπάθεια του Λαδά, ο οποίος δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία της μπάλας
17’ μακρινό φάουλ Μπόρχες σε μέσο ύψος, δυσκόλεψε τον Κολοβούρη, όμως ο Λουπάνο στην επαναφορά από κοντά, ούτως ή άλλως σε θέση οφ σάιντ, δεν κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα
30’ Πολίτης διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Κολοβούρης.
35’ ο Κόκκορης …έσπασε το ρόδι και με απ’ ευθείας φάουλ από δεξιά «κρέμασε» στο Γ’ τον τερματοφύλακα Κολοβούρη, 1-1
37’ έδωσε χέρι σε ωραία ατομική προσπάθεια του Μπόρχες
43’ δυνατό σουτ του Βασιλόγιαννη έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
55’ σουτ του Κόκκορη μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία συνδυασμένη επιθετική προσπάθεια της Καλαμάτας, απέκρουσε ο Κολοβούρης
65’ ο Κέρι ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπακαγιόκο έκοψε δυναμικά τον Μπουρλάκη
80’ επικίνδυνο γύρισμα του Μπακαγιόκο, ο Μέντες επενέβη εγκαίρως αποσοβώντας τον κίνδυνο


Διαιτητές: Παπακωνσταντίνου, Χρ. Μπουρίκας, Παν. Νικολόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Σάκης Τσιώλης): Λαδάς (59’ Μέντες), Λουπάνο, Γκρόζντανιτς (76’ Τόμπι), Μοζέρ (46’ Μπακαγιόκο), Παπατόλιος (67’ Τριανταφυλλάκης), Ματέους Άλβες (46’ Ρόβας), Κόκκορης (59’ Μπενίτες), Πολίτης (46’ Τάτος), Μπόρχες (76’ Ασαμόα), Βασιλόγιαννης (46’ Αρναρέλης), Λούκατσιτς (46’ Πασάς).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σούλης Παπαδόπουλος): Κολοβούρης (64’ Θεοδωράκης), Στεργίδης (67’ Τοπάλ), Νιφοράτσε, Τσακμάκης, Ρουγκάλας, Τσιάρας, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (68’ Ν. Καραγλάιτς), Κέρι (77’ Τριμμάτης), Αλεξόπουλος (84’ Ζιγκερίδης), Ν. Καραγλάιτς (57’ Λινάρδος).
Απέκτησε τον 19χρονο μέσο Ι. Φερεκίδη
Η ΠΑΕ Καλαμάτα γνωστοποίησε χθες την απόκτηση του Γιάννη Φερεκίδη, από τον ΠΑΟ Βάρδας.
«Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να έχει μία παραγωγική χρονιά στην ομάδα μας.
Γιάννη, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας» αναφέρουν οι «μελανόλευκοι» για τον 19χρονο μέσο, ο οποίος κατέγραψε 21 συμμετοχές και ένα γκολ στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ανακοίνωση για τα αγωνιστικά τμήματα Κ17 και Κ20
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι «το αγωνιστικό τμήμα της Κ20, που θεωρείται και ο προθάλαμος της πρώτης ομάδας, θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Α1’ της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και το αγωνιστικό τμήμα της Κ17 θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα νέων της Super League 2.
Και τα δυο αυτά τμήματα είναι υπό την επίβλεψη του προπονητή της ομάδας μας, κ. Τσιώλη.
Όσον αφορά κάποιες φήμες για επικείμενη συνεργασία με ομάδα ή ομάδες της Μεσσηνίας, είναι αναληθείς και δεν υφίστανται σε καμία περίπτωση».
Χ.Ε.