Ιστιοπλόοι, δρομείς και κολυμβητές έστειλαν μήνυμα ζωής με το 11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη

Ιστιοπλόοι, δρομείς και κολυμβητές έστειλαν μήνυμα ζωής με το 11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη

-ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ 5 ΧΛΜ. ΤΡΕΞΙΜΟ

-ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΔΙΑΠΛΟΥ ΚΟΡΩΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

Με ενημερωτικές και αγωνιστικές δράσεις ξεκίνησε σημερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4/9 το Κύπελλο Εθελοντή Δότη που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην εθελοντική προσφορά και ειδικά στη δωρεά μυελού των οστών.
Η ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή 10:00 έως 18:00, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, ενώ στις 10 θα ξεκινήσει και η εθελοντική Αιμοδοσία που προστέθηκε φέτος στο πρόγραμμα.


Το 11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη του ΝΟΚ υποστηρίζουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, το Ultra Οceanman, ο Σύλλογος Φλόγα, ο Σύλλογος Ξαναρχί-ΖΩ, το Γ.Ν. Μεσσηνίας – Τμήμα Αιμοδοσίας & ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, η ΑΜΚΕ Bιβλιοταξιδευουμε και η Φάος ΚοινΣΕπ.


Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε το μεσημέρι του Σαββάτου ιστιοπλοϊκή συνάντηση όπτιμιστ για παιδιά 7-10 ετών, όπου αγωνίστηκαν περίπου 20 αγόρια και κορίτσια και επίδειξη από το νεοϊδρυθέν τμήμα ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ για άτομα κινητικά προβλήματα. Για το γεγονός βρέθηκαν στην Καλαμάτα ο προπονητής της εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας ΑμΕΑ, Μάνος Καραμάνης και οι Έλληνες πρωταθλητές Στράτος Αχλάτης και Ειρήνη Κουρούβανη, ενώ τις δυνάμεις τους ιστιοπλοΐα δοκιμάζουν οι ντόπιοι αθλητές Μανώλης Χαλούλος, Αντώνης Στεφανούρης, Παναγιώτης Παναγόπουλος και Γιάννης Τύρος. Οι ιστιοπλοϊκές δράσεις θα συνεχιστούν το μεσημέρι της Κυριακής.


Σήμερα το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν νεαροί κολυμβητές για μια πανηγυρική επίδειξη στο λιμάνι και δεκάδες δρομείς, προερχόμενοι κυρίως από το ΣΔΥΜ, που κάλυψαν μια διαδρομή 5 χλμ. φτάνοντας μέχρι το «Χιλιόμετρο» πριν επιστρέψουν στην έδρα του «Ποσειδώνα». Ήταν μια ευχάριστη πορεία για αγωνιζόμενους και θεατές με τον …συνήθη ύποπτο, τον Μεσσήνιο Παναγιώτη Καρούτζο του Κούρου Αίγινας να κόβει πρώτος το νήμα με 18’32’’, ενώ ακολούθησαν ο Παναγιώτης Μουτζούρης (ΣΔΥΜ) και ο Γιάννης Φλώρος με 20’29’’ και 21’ επίδοση αντίστοιχα. Στις γυναίκες αναδείχθηκε νικήτρια (23’42’’) η Χριστίνα Χριστοπούλου του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης, 2η τη Γιώτα Ασημάκου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και 3η την Αφροδίτη Μπένου.

Εντυπωσιακός Αθανασουλάκης πρώτευσε στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο Κορώνη-Καλαμάτα

Η αυλαία της σημερινής ημέρας έπεσε το βράδυ με το πάστα πάρτι και με τις απονομές στους νικητές, συμπεριλαμβανομένων του μαραθώνιου κολυμβητικού αγώνα 30χλμ Κορώνη – Καλαμάτα, που διεξήχθη παράλληλα με το 11ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη.

Πέντε αθλητές πήραν εκκίνηση στις 7 το πρωί από το λιμάνι της Κορώνης και 1ος τερμάτισε μπροστά από το ΝΟΚ ο 19χρονος Καλαματιανός κολυμβητής του Άργη, Αναστάσης Αθανασουλάκης, στην πρώτη του συμμετοχή στο δύσκολο αυτό κολυμβητικό εγχείρημα. Πρώτη συμμετοχή ήταν όμως και για τον Γιώργο Δούβα το Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση!

Ο Ιστορικός αυτός αγώνας διεξήχθη για 34η χρονιά και έχει συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες διοργανώσεις του κόσμου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (World Open Water Swimming Association).
Χ.Ε.