Καλαμάτα-ΠΑΟ Β’: Προβληματισμός ή πειραματισμός;

Καλαμάτα-ΠΑΟ Β’: Προβληματισμός ή πειραματισμός;

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού Β’ και την ισοπαλία με την Παναχαϊκή σήμερα ήταν η ώρα της ήττας…

Στο 3ο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι που έδωσε η ομάδα της Καλαμάτας στο Στάδιο της Παραλίας έχασε με 0-1 από τον Παναθηναϊκό Β’.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν τις εντυπώσεις με το ορθολογικό ποδόσφαιρο που παρουσίασαν και τη νεανική τους φρεσκάδα, ενώ οι «μελανόλευκοι» προβλημάτισαν, πραγματοποιώντας πολύ μέτρια εμφάνιση, με δυσλειτουργίες σε πολλά επίπεδα, εν πολλοίς ως αποτέλεσμα της καλοστημένης παράταξης των αντιπάλων.

Για μια ακόμη φορά βέβαια ο προπονητής Σάκης Τσιώλης έκανε πολλούς πειραματισμούς σε πρόσωπα και θέσεις, με βάση και τους επιπλέον περιορισμούς που έθεσε ο τραυματισμός κάποιων παικτών (Μπακαγιόκο, Μπέριος, Μοζέρ, Μαβινγκά), τις οποίες όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλλει η περίοδος της προετοιμασίας που διανύουμε.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με διαγώνιο συρτό σουτ του Καραμπά μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του ηγετικού Αθανασακόπουλου.

Η φάση που ήταν …όλα τα λεφτά του αγώνα, ενδεικτική της εικόνας που περιμένει ο φίλαθλος κόσμος να βγάλει η ομάδα, ακολούθησε στο 23’ όταν ο Βασιλόγιαννης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ρόβας έπιασε το ανάποδο ψαλίδι στο 1ο δοκάρι, με τον τερματοφύλακα Χριστογεώργο να αποκρούει στην κλειστή του γωνία.


35’ φάουλ του Βασιλόγιαννη, η μπάλα πέρασε δίπλα στο κάθετο δοκάρι
36’ ο Καραμπάς κέρδισε τη μπάλα από τον Λουπάνο, αλλά ο Μέντες πρόλαβε και έδιωξε προ του Αθανασακόπουλου
47’ σουτ του Αρναρέλλη από πλάγια αριστερά, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού και στην επαναφορά το σουτ του Πρασά κόντραρε σε πόδια
59’ από πάσα του Αθανασακόπουλου ο Φουρτάδο έκανε το σουτ, αλλά ο Λαδάς απέκρουσε σωτήρια
63’ σε μια «πολιορκία» της Καλαμάτας στην αντίπαλη περιοχή ο Ρόβας έκανε την κεφαλιά πάσα, αλλά ο υπό δοκιμήν αμυντικός Τόμπι Μπάιρον πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά
67’ σέντρα με προϋποθέσεις από αριστερά από τον Ασαμόα η μπάλα πέρασε ανεκμετάλλευτη πάνω από τα κεφάλια των Ρόβα και Μουζάκη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Σάκης Τσιώλης): Μέντες (54’ Λαδάς), Λουπάνο, Αναστασόπουλος, Κωνσταντινόπουλος (55’ Κόκκορης), Μπενίτες (41’ Μπόρχες), Παπατόλιος (41’ Ασαμόα), Τάτος (55’ Τριανταφυλλάκης), Βασιλόγιαννης (55’ Αρναρέλλης), Ρόβας (72’ Λούκατσιτς), Πασάς (55΄Μουζάκης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Βέλιτς): Χριστογεώργος (54’ Μαργκόνο), Τουρκοχωρίτης (41’ Μαρτίνης), Ρόμπι (63’ Ματσάδας), Αντωνίου, Τερεζίου (41’ Ανδρικόπουλος), Ηλιάδης (68’ Καρβούνης), Σερπέζης (49’ Πόμπι), Αθανασακόπουλος, Κρυπαράκος (41’ Φουρτάδο), Καραμπάς, Μπιλάλ (63’ Κωστόπουλος).
Χ.Ε.