Κυριάρχησαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο

Κυριάρχησαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο

Κανένα θανατηφόρο στη Μεσσηνία, αλλά 4 με τραυματίες

Για υπερβολική ταχύτητα ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε οδηγούς στη Μεσσηνία τον Αύγουστο, ενώ ακολουθούν οι παραβάσεις για τη μη χρήση ζώνης και κράνους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τον Αύγουστο και στους πέντε νομούς σημειώθηκαν συνολικά 36 τροχαία ατυχήματα με 56 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Στη Μεσσηνία

Ειδικότερα, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τέσσερις νεκρούς, τέσσερα σοβαρά τροχαία ατυχήματα με πέντε σοβαρά τραυματίες και 28 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 47 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία τον Αύγουστο δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο και σημειώθηκαν ένα σοβαρό ατύχημα με ένα σοβαρά τραυματία και τρία ελαφρά ατυχήματα με τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η παραβίαση της προτεραιότητας και η μη τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας των πεζών.

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Αύγουστο συγκροτήθηκαν 581 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.759 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 217 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.344 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.617 για υπερβολική ταχύτητα, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 70%, 221 παραβάσεις για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 212 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 104 για ΚΤΕΟ, 47 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 40 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 37 για παραβίαση σηματοδότη, 27 για αντικανονικούς ελιγμούς, 17 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 15 για αντικανονικό προσπέρασμα και επτά για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Στο μεταξύ, το διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα διενεργήθηκαν 100.677 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 20.251 παραβάσεις.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν 1.428 παραβάσεις.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε επίπεδο χώρας, αλλά και Πελοποννήσου, οι παραβάσεις που αφορούσαν στην υπερβολική ταχύτητα κυριάρχησαν.

Της Βίκυς Βετουλάκη