Μετά από 22 χρόνια Καλαμάτα-Προοδευτική στο Κύπελλο Ελλάδος!

Μετά από 22 χρόνια Καλαμάτα-Προοδευτική στο Κύπελλο Ελλάδος!

Η κλήρωση για τη γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος που έγινε χθες από την ΕΠΟ, με τη συμμετοχή των ομάδων της Super League 2, έφερε αντιμέτωπη την Καλαμάτα με την Προοδευτική.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου με γηπεδούχο την τοπική μας ομάδα.

Επ’ ευκαιρίας η Ομοσπονδία στο επίσημο σάιτ της κάνει μια μικρή ιστορική αναδρομή: Ιστορικές ομάδες η Καλαμάτα και η Προοδευτική, παίζουν μετά από 10 χρόνια αντίπαλες και μετά από 22 χρόνια στο Κύπελλο.

Ήταν 12 Ιανουαρίου 2000, όταν στη φάση των “16” η Καλαμάτα νικούσε την Προοδευτική με 3-0 (11′ Μπαχράμης, 45′ Χίλτον, 63′ Μικές) και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Είχαν κληρωθεί και πριν από 50 χρόνια αντίπαλες, όταν στις 10 Σεπτεμβρίου 1972 η Προοδευτική νικούσε μέσα στην Καλαμάτα 1-0 (35′ Καλλής) στον πρώτο γύρο.


Φιλικό με τον Πανιώνιο το Σάββατο
Ο Νίκος Αναστόπουλος έπιασε από προχθές εκ νέου δουλειά στην τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας, και το προσεχές Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομάδα μέσα από ένα φιλικό παιχνίδι. Το μεσσηνιακό συγκρότημα θα μεταβεί στη Νέα Σμύρνη και στις 5.30 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στο Νέο Στάδιο των «κυανέρυθρων».

Προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και το τεχνικό τιμ
Η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Καλαμάτας οδηγεί και σε μια σειρά από αλλαγές στο ρόστερ και στο τεχνικό τιμ. Μπέριος, Πολίτης, Γκρόζντανιτς και ο υπό δοκιμήν Τόμπυ Μπάυρον δεν συνεχίζουν στην ομάδα, ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Αντεμάι λίγο πριν τη λύση της συνεργασίας με τον Τσιώλη. Τον έμπειρο Καρδιτσιώτη τεχνικό ακολούθησε στην έξοδο ο βοηθός του Τάκης Δρούγας και ο γενικός αρχηγός, Τάσος Χατζηαγγελής.

Παίρνει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Ηρόδοτο!
Βάση προγράμματος στην πρεμιέρα της Super League 2 (όποτε αυτή οριστεί τελικά) η Καλαμάτα έχει να αντιμετωπίσει τον Ηρόδοτο, όμως η κρητική ομάδα αναμένεται να τιμωρηθεί με μηδενισμό στο πρώτο επίσημο αυτό παιχνίδι της, καθώς παρέλειψε να δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος! Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποια ανατρεπτική εξέλιξη η Μαύρη Θύελλα θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα με 3 βαθμούς κερδισμένους χωρίς αγώνα.

Η εταιρεία Sportector Επίσημος Υποστηρικτής της ΠΑΕ Καλαμάτα
Μια ακόμη χορηγία εξασφάλισε η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνοντας: την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία Sportector για την περίοδο 2022-2023, η οποία θα αποτελέσει έναν από τους Επίσημους Υποστηρικτές της ομάδας μας!
Λίγα λόγια για τον Υποστηρικτή μας:
Η εταιρεία Sportector είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που παράγει αθλητικές κάλτσες σιλικόνης. Με πελάτες σε όλη την Super League, στην Εθνική μας Ομάδα, αλλά σε ποδοσφαιρικές ομάδες του εξωτερικού, η εταιρεία Sportector έχει καθιερωθεί στον χώρο του αθλητισμού και υποστηρίζει ενεργά κάθε αθλητή. Η κάλτσα σιλικόνης, βοηθάει τον αθλητή ώστε να μην γλιστράει το πόδι στο παπούτσι και έτσι να μπορεί να έχει την μέγιστη απόδοση.
Καλωσορίζουμε τον νέο μας Υποστηρικτή και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «ΠΣ Η Καλαμάτα»
Ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «ΠΣ Η Καλαμάτα» ενημερώνει τα μέλη του και το φίλαθλο κόσμο για τα ακόλουθα:
1.Στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς στήριξης που πάντοτε παρέχει στην ομάδα της Μαύρης Θύελλας και στους στόχους της στο νέο πρωτάθλημα, η διοίκηση του Συνδέσμου είχε έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΠΑΕ για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας εκ μέρους των Παλαιμάχων στην τιμή των 30 ευρώ.
2.Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μπαίνουν ελεύθερα στο γήπεδο και παρακολουθούν δωρεάν τα παιχνίδια των ομάδων που τίμησαν φορώντας τη φανέλα τους στο παρελθόν, οι Παλαίμαχοι της Καλαμάτας, σεβόμενοι τη γενικότερη συγκυρία και προς υποστήριξη της ομάδας, δεχθήκαμε να πληρώσουμε το τίμημα αυτό συμβολικά.
3.Λίγες μέρες αφότου επήλθε η συμφωνία αυτή, η διοίκηση της ΠΑΕ υπαναχώρησε αναιτιολόγητα από τη θέση της και με περιφρονητικό και απαξιωτικό τρόπο μας ανακοίνωσε ότι μπορούμε να προμηθευτούμε εισιτήρια διαρκερίας «με γενναία έκπτωση» στην τιμή των 100 ευρώ!
4.Η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει ευθέως το Σύνδεσμο και όλα τα μέλη του, δηλαδή τη ζωντανή ιστορία της Μαύρης Θύελλας.
5.Είναι προφανές ότι, κατόπιν αυτού, ο Σύνδεσμος διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από τη διοίκηση της ΠΑΕ, αδυνατεί να συστήσει την αγορά εισιτηρίων διαρκείας προς τα μέλη του και η τελευταία εναπόκειται στην ατομική ευθύνη του καθενός.
6.Οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα μετά την αποχώρηση του διακεκριμένου τεχνικού, Σάκη Τσιώλη, από τον προπονητικό θώκο, προκαλούν εύλογη ανησυχία για την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα και για τους στόχους της διοίκησης της ΠΑΕ, αν υπάρχουν τέτοιοι.
7.Οι Παλαίμαχοι της Μαύρης Θύελλας παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να στηρίξουμε μια υγιή και νικηφόρα πορεία της ομάδας, μακριά από ιδιοτελείς, μικροπρεπείς και απαξιωτικές συμπεριφορές. Εμείς είμαστε η ιστορία, αλλά και οι εγγυητές του μέλλοντος της ομάδας. Το ξέρει καλά ο φίλαθλος κόσμος. Καιρός να το καταλάβουν όλοι.
Καλαμάτα, 20.9.2022
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Μανώλης Θεοδώρου
Ο Γραμματέας Κώστας Μπιζίμης