Μετατίθεται η μετακόμιση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας στις σχολές «Παπαφλέσσα»

Μετατίθεται η μετακόμιση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας στις σχολές «Παπαφλέσσα»

Στο φουλ βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου «Παπαφλέσσα» στην οδό Κρήτης, όπου θα στεγασθούν τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνουν ολικές εργασίες βελτίωσης του Διοικητηρίου.

Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε αρχικά ότι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών θα γίνει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό, καθώς φαίνεται, δεν είναι εφικτό και όπως μας ενημέρωσε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, η μετακόμιση αναμένεται πλέον να γίνει προς το τέλος Οκτωβρίου.

Αξιοποίηση κτηρίου
Ο κ. Καπέλιος σημείωσε ότι οι εργασίες πάνε αρκετά καλά και θα καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών. Μάλιστα, είπε ότι είναι μια ευκαιρία για την ανακαίνιση και βελτίωση του κτηρίου που είχε μείνει πολλά χρόνια έτσι, ενώ μετά θα μπορούν οι ιδιοκτήτες του να το αξιοποιήσουν.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτήριο των πρώην σχολών Παπαφλέσσα και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, οι επεμβάσεις στα προβλήματα του κτηρίου είναι ουσιαστικές και φαίνεται ότι με το πέρας των εργασιών θα παραδοθούν γραφεία λειτουργικά, ασφαλή και κλιματιζόμενα.

Προβλήματα
Παρατήρησαν, ωστόσο, ότι υπάρχουν μόνο 8 τουαλέτες οι οποίες δεν επαρκούν για όλο το προσωπικό (μόνιμο και εποχικό), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης, ότι τα γραφεία δεν είναι αρκετά σε αριθμό και μέγεθος για να καλύψουν τις ανάγκες του μονίμου και εποχικού προσωπικού. Ο δε σύλλογος προτείνει σε συνεργασία με τους διευθυντές των υπηρεσιών να γίνει άμεσα χωροθέτηση του προσωπικού ανά διεύθυνση, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα διορθωτικές ενέργειες.

Τέλος, προτείνουν να τοποθετηθεί πάρκινγκ ποδηλάτων και μοτοσικλετών και να υπάρχει προτροπή σε εργαζομένους και πολίτες να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μέσα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι παρακείμενοι δρόμοι, καθώς δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Της Βίκυς Βετουλάκη