Ο Λεβεντάκης για το βανδαλισμό προτομών Τέλλου Άγρα και Αντώνη Μίγκα

Ο Λεβεντάκης για το βανδαλισμό προτομών Τέλλου Άγρα και Αντώνη Μίγκα

Ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας, Γεωργίου Λεβεντάκη, σχετικά με το βανδαλισμό των προτομών του Καπετάν Τέλλου Άγρα και του Αντώνη Μίγκα στην Έδεσσα, δημοσιεύθηκε στο facebook.

Όπως αναγράφεται: «Οργή, θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό μας προκάλεσαν, πριν από λίγες ημέρες, οι εικόνες των βανδαλισμένων προτομών, των Μακεδονομάχων Εθνομαρτύρων Καπετάν Τέλλου Άγρα (Σαράντου Αγαπηνού) και Αντώνη Μίγκα, τόσο στο Πάρκο Καταρρακτών όσο και στο μνημείο, του χώρου όπου μαρτύρησαν, κοντά στον οικισμό Καρυδιά, του Δήμου Έδεσσας. Εκεί όπου, το απόγευμα της 5ης Ιουνίου 2022, παραβρέθηκα (μαζί με τον αντιδήμαρχο, κ. Σωτήρη Μπακούρο), εκπροσωπώντας το Δήμο Τριφυλίας, στις καθιερωμένες εκδηλώσεις, τιμής και μνήμης, για την επέτειο του απαγχονισμού των ηρώων. Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την αποτρόπαια αυτή πράξη και ενημερώσαμε σχετικά το δήμαρχο Έδεσσας, τόσο για τη συμπαράστασή μας όσο και για την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε, έτσι ώστε να αποκατασταθούν, άμεσα, οι ζημιές. Ζημιές που οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αποκατέστησαν μέσα σε μία ημέρα και επανέφεραν τις προτομές στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να συλληφθούν οι βέβηλοι και να λογοδοτήσουν, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Όσο κι αν “κάποιοι” προσπάθησαν για το αντίθετο, οι Μακεδονομάχοι Εθνομάρτυρες Καπετάν Τέλλος Άγρας (Σαράντος Αγαπηνός) και Αντώνης Μίγκας είναι και πάλι εκεί, στον τόπο θυσίας τους και θα εξακολουθούν να μας διδάσκουν τις έννοιες του ηρωισμού και του πατριωτισμού.

Κι εμείς, ως οφείλουμε, θα εξακολουθούμε να υποκλινόμαστε στον ηρωισμό, την αυτοθυσία, το μεγαλείο και το παράδειγμά τους!».