Πετούσαν πέτρες στις πάπιες

Πετούσαν πέτρες στις πάπιες

Με τις πάπιες που ζουν εδώ και χρόνια στη μαρίνα Καλαμάτας και έχουν γίνει η μασκότ της, τα έβαλαν κάποια παιδιά προχθές και το ένα άρχισε να τους πετά αναίτια πέτρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έλαβε ενημέρωση από κάτοικο της περιοχής ότι προσπάθησε δύο φορές να αποτρέψει τα παιδιά να πετροβολούν τις πάπιες, λέγοντάς τους μάλιστα ότι θα καλέσει την Αστυνομία αν συνεχίσουν. Κι επειδή έφευγαν και ξαναγυρνούσαν και η κάτοικος αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν δε βρίσκεται κάποιος εκεί να τα αποτρέψει, τα τράβηξε βίντεο.

Προειδοποιώντας ότι από το αδίκημα της κακοποίησης ζώων κινδυνεύουν και οι γονείς των ανηλίκων, ο Φιλοζωικός στην ανάρτησή του επισημαίνει: «Θα θέλαμε να μη χρειάζεται να γίνει μια τέτοια ανάρτηση. Θα θέλαμε να έχετε μάθει στα παιδιά σας να συμβιώνουν με άλλα πλάσματα, γιατί δεν είναι το μόνο ζωντανό στο πλανήτη. Θα θέλαμε να έχετε μάθει στα παιδιά σας πως η ΒΙΑ δεν είναι πλάκα/αστείο/κάτι να περάσουμε την ώρα μας.

Επειδή εν έτει 2022 πολλοί όμως δε γνωρίζετε ούτε τα βασικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως βάσει νομοθεσίας η κακοποίηση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Τα ανήλικα παιδιά σας θα πέσουν στα μαλακά, εσείς όμως ως κηδεμόνες τους;

Υπάρχει βίντεο με τα παιδιά το οποίο δεν μπορεί να δημοσιευτεί, αλλά μόλις βρεθούν, θα γίνουν τα νόμιμα.

Η περιοχή της Μαρίνας έχει πολλές πάπιες που φροντίζονται από υπαλλήλους της και τόσα χρόνια ζουν εκεί χωρίς να έχουν πειράξει κανέναν.

Σεβαστείτε αυτές και όλες τις ψυχές!»
Β.Β.