PHAOS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Ολοκλήρωση έργου “Let the light flow”

PHAOS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Ολοκλήρωση έργου “Let the light flow”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Έργου “Let the light flow”, που υλοποίησε η PHAOS Κοιν.Σ.Επ., μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής νέων Erasmus+, με συμμετοχές από 7 χώρες, 35 νέους και 7 αρχηγούς ομάδων.

Κατά την εκπαίδευση οι νέοι συνεργάστηκαν και διδάχτηκαν την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και τα χαρακτηριστικά που τη διέπουν. Χωρίστηκαν δε σε τέσσερις ομάδες με άτομα από διαφορετικές χώρες και μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή των ιδεών δημιούργησαν τη δική τους εικονική κοινωνική επιχείρηση, επιλύοντας προβλήματα σε έναν από τους παρακάτω τομείς: κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό.

Τα σεμινάρια έλαβαν χώρα στον πολυχώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, έπειτα από παραχώρησή του από τον πρόεδρο Παναγιώτη Λύρα, ενώ στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον κήπο του Vista Marina, παρευρέθησαν και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, Κώστας Δέρβος, απέστειλε μήνυμα.

H πρόεδρος του φορέα της “Φάος”, Νέλλη Κουβελάκη, ήταν παρούσα στις εργασίες εμψυχώνοντας τους νέους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να προσθέτουν αγάπη στα έργα τους και να μη διστάζουν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ενώ η εκπαιδεύτρια Φωτεινή Αράπη με ζήλο και δυναμισμό μετέδωσε στους νέους τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας.

Να σημειωθεί πως στο έργο συμμετείχαν και νέοι με προβλήματα ακοής και ομιλίας συνοδευόμενοι από διερμηνέα τους και μέσω της νοηματικής αντεπεξήλθαν άριστα στα καθήκοντά τους.

Tags: