Πολλά παιδιά ανάμεσα στους μετανάστες που έφθασαν στην Καλαμάτα

Πολλά παιδιά ανάμεσα στους μετανάστες που έφθασαν στην Καλαμάτα

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 85 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος 65 μίλια ΝΔ της Πύλου από παραπλέων πλοίο όπου τους παρέλαβε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για 30 παιδιά, 30 γυναίκες και 25 άνδρες όπου θα παραμείνουν στις αποθήκες του Λιμανιού της Καλαμάτας και αφού ταυτοποιηθούν θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 ν. μ. νοτιοδυτικά Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο ”NORDIC ANNA” σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε ογδόντα δύο (82) άτομα, ενώ τρία (03) άτομα περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ πλοίο ”KOOL BALTIC” σημαίας Λιβερίας.

Ανωτέρω πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι εν λόγω αλλοδαποί μετεπιβιβάζονται σε ιδιωτικά μέσα και μεταφέρονται με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ένα (01) παραπλέον πλοίο και ένα (01) μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι ΑΒΑ 4 – 5 BF.