Πύλος: Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Πύλος: Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Με την πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, κορυφώθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ο πανηγυρικός εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, στην πόλη της Πύλου.

Το πρωί της κυριωνύμου τελε΄σθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και εν συνεχεία το πανηγυρικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Λήμνου και συνιερουργούντων του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και του οικείου ποιμενάρχου  Σεβ.  Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την Θεία Λειτουργία κήρηξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με την συνοδεία κλήρου, αρχόντων και λαού και με την τιμητική παρουσία των φιλαρμονικών του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τόσο τον προερχόμενο από την ακριτική Λήμνο, Σεβ. κ. Ιερόθεο όσο και τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα, αναφερόμενος ξεχωριστά προς τον καθένα. Υπόμνησε δε πως η Παναγία ήταν, είναι και θα είναι αρωγός και προστάτης του Γένους μας ενώ τόνισε πως “Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι αυτή που στέκεται ως Υπέρμαχος Στρατηγός απέναντι σε κάθε αρρωστημένη εθνικιστική διάθεση της γείτονος χώρας ”.