Σάκης Τσιώλης: «Βατό πρόγραμμα τις 6 πρώτες αγωνιστικές»

Σάκης Τσιώλης: «Βατό πρόγραμμα τις 6 πρώτες αγωνιστικές»

Πρεμιέρα στο Στάδιο της Παραλίας με αντίπαλο τον Ηρόδοτο θα κάνει η Καλαμάτα για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση των δύο ομίλων της κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα στο Νότιο Όμιλο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή της Παναχαϊκής και της Προοδευτικής που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική και του Απόλλωνα Σμύρνης που υποβιβάστηκε από τη Super League. Επίσης, αντί του Παναθηναϊκού Β’ που πήγε στον Α’ Όμιλο, «ήρθε» η ΑΕΚ Β’, ενώ η Καλλιθέα θα λάβει μέρος ως Athens Kallithea FC…

Υπάρχουν πάντως ακόμη εκκρεμότητες στις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής (αδειοδοτήσεις, οικονομικές εκκρεμότητες), έτσι που άγνωστο είναι αν όλες όσες μπήκαν στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα είναι σε θέση να βρεθούν κανονικά στη σέντρα στις 15-16 Οκτωβρίου, οπότε και ορίστηκε η πρεμιέρα. Μάλιστα στον Όμιλο του Βορρά η κλήρωση έγινε με τον προσδιορισμό ομάδα Α’ που αντιπροσωπεύει τον Αγροτικό Αστέρα ή τον Πανδραμαϊκό καθώς ο πρώτος αντιμετωπίζει θέμα με το Μητρώο που εφ όσον δεν επιλυθεί το συγκρότημα της Δράμας θα κληθεί να καλύψει το κενό… Σίγουρα όχι χειρότερα από πέρυσι που έγινε δεύτερη κλήρωση με την προσθήκη της Ζακύνθου και της Καβάλας, που είχαν αποκλειστεί, αλλά κέρδισαν δια της νομικής οδού τη συμμετοχή τους.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή κλήρωση ο προπονητής της Καλαμάτας, Σάκης Τσιώλης, ανέφερε το …αυτονόητο «Με όλους θα παίξουμε…» και συνέχισε λέγοντας «μέχρι την 6η αγωνιστική το πρόγραμμα είναι βατό, με τη 2η αγωνιστική στο Ρέντη με τον Ολυμπιακό να έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Κάθε παιχνίδι βέβαια θα το βλέπουμε ξεχωριστά».

Όσο για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό Β’ στο οποίο η Καλαμάτα γνώρισε το περασμένο Σάββατο την πρώτη της φιλική ήττα με σκορ 0-1, ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι σε προτεραιότητα -αν και οι νίκες έστω και άτυπες έχουν έναν θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία- και από μια άποψη είναι καλό να υπάρχει προβληματισμός ώστε να μην δοθεί μια στρεβλή εικόνα που θα κάνει την ομάδα να …επαναπαυθεί στις δάφνες της. Μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας ενός μήνα και μερικών ημερών η ομάδα και οι παίκτες ατομικά έχουν δουλέψει πολύ, η κούραση είναι δεδομένη, ειδικά καθώς διεξήχθησαν σε διάστημα 7 ημερών τρία φιλικά παιχνίδια, ενώ οι «πειραματισμοί» είναι μέρος της προετοιμασίας. Ο ίδιος έχει εικόνα ενός βασικού σχήματος το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι φίλαθλοι και στα επόμενα 2-3 φιλικά που θα ακολουθήσουν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Το επόμενο θα είναι την άλλη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για μια συνάντηση στην Αθήνα με την ΑΕΚ Β’.