Σε κατάληψη από χθες το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Σε κατάληψη από χθες το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Με αντιδράσεις ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά

Με λουκέτο βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας τους πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, όπως και στην Καλαμάτα. Από τη μια πλευρά το νομοσχέδιο για την Παιδεία και από την άλλη η ενεργειακή κρίση που έχει εισβάλει σε κάθε ελληνική οικογένεια, είχαν ως αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν σύνθημά τους το ότι «φέτος θα ακούσετε τις φωνές μας δυνατά», προχωρώντας σε κατάληψη του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας χθες το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό, καθώς και όπως αναγράφεται στα πανό που έχουν κρεμάσει έξω από το σχολείο οι μαθητές, επίκεντρο της κατάληψής τους είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και της Τράπεζας Θεμάτων. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα όπως η παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, η μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία, η δωρεάν μετακίνηση για τους μαθητές από και προς το σχολικό περιβάλλον, καθώς και να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές με το κόστος θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες.

«Κάνουμε δύναμή μας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Δε θα μείνει κανείς μας μόνος στις δυσκολίες. Κανείς δε θα παρατήσει την προσπάθεια να σπουδάσει, επειδή δεν έχουν οι γονείς του να πληρώνουν φροντιστήριο. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για ό,τι μας αξίζει», σημειώνουν οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Χρ.Μ.