Συνάντηση των δημάρχων Καλαμάτας και Ιωαννιτών

Συνάντηση των δημάρχων Καλαμάτας και Ιωαννιτών

Στο επίκεντρο η πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα

Με το δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, συναντήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, χθες στο γραφείο του στο Δημαρχείο της πόλης. Οι δύο δήμαρχοι έχουν αναπτύξει μια καλή συνεργασία πάνω σε μία σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως περιβάλλοντος, νέων τεχνολογιών, τουρισμού, πολιτισμού κ.ά.

Κατά τη συνάντηση κυριάρχησε η συζήτηση που αφορά στη συμμετοχή των πόλεων της Καλαμάτας και των Ιωαννίνων στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Υπενθυμίζεται ότι βρισκόμαστε στη β’ φάση της σχετικής διαδικασίας, μέσα από την οποία θα εκπονηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός, το Σχέδιο Κλιματικής Δράσης, βασικό μέρος στην πορεία προς την υπογραφή της Σύμβασης της πόλης για το Κλίμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο δημάρχων πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εργασίας, με τη συμμετοχή δημάρχων πόλεων που είναι ενταγμένες στο δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. και εκπροσώπων του αρμόδιου υπουργείου.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία των Δήμων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή αποστολή, καθώς και εν όψει της 86ης ΔΕΘ, όπου είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης. καθώς και ειδική ενεργειακή εκδήλωση της ΡΑΕ, στην οποία θα συμμετέχει ως ομιλητής ο δήμαρχος Καλαμάτας.