Θ. Βασιλόπουλος: Ψάχνει να… μπαλώσει τις τρύπες του κεντρικού αγωγού ύδρευσης

Θ. Βασιλόπουλος: Ψάχνει να… μπαλώσει τις τρύπες του κεντρικού αγωγού ύδρευσης

Προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο

Η πορεία υλοποίησης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης (Φ800), ο οποίος θα μεταφέρει νερό από το Πήδημα στην Καλαμάτα και θα «ξεδιψάσει» την ευρύτερη περιοχή, τέθηκε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου.

Πρόκειται για το κορυφαίο έργο υπό υλοποίηση της ΔΕΥΑΚ, αρχικού προϋπολογισμού 11.127.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση των υπαρχόντων αγωγών διατομής Φ600 και Φ300 από την Τοπική Κοινότητα Πηδήματος έως Καλαμάτα με νέο αγωγό διατομής Φ800 και του αγωγού διατομής Φ300 από την Τοπική Κοινότητα Ασπροχώματος με νέο αγωγό διατομής Φ400.

Ο νέος κεντρικός αγωγός διατομής Φ800 έχει σχεδιαστεί για μεταφορά νερού για 150.000 κατοίκους, προκειμένου να καλύπτει τις μελλοντικές ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δυτικής Μάνης (από Αβία έως Τραχήλα).

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, το έργο έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, αλλά μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί μόνο το 15% από το σύνολό του. Αιτία η ενεργειακή κρίση, η οποία αύξησε το κόστος πλέον των δύο (2) εκατομμυρίων ευρώ, ποσό στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Δήμος Καλαμάτας, κυρίως για νομικούς λόγους.

Σε προηγούμενη παρέμβασή του, στις αρχές Αυγούστου, ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε το θέμα τόσο στον υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή, όσο και στον πρωθυπουργό, όταν βρέθηκε στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε διαβεβαιώσεις στο δήμαρχο ότι θα ξεπεραστούν άμεσα τα όποια προβλήματα.

Χθες ο κ. Βασιλόπουλος σχολίασε ότι το επόμενο διάστημα θα συναντηθεί και πάλι με τον υπουργό Υποδομών, προκειμένου να του θέσει το όλο θέμα, ενώ τόνισε ότι θα ήταν ευχή έργον να συνοδεύεται και από τους δημάρχους Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο και Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα, προκειμένου να τεθεί με τον πλέον επιτακτικό τρόπο και να βρεθεί η νομοθετική φόρμουλα της επιπλέον χρηματοδότησής του.

Α.Π.