Τις επόμενες ημέρες η ανάρτηση πολεοδομικής μελέτης της Μικρής Μαντίνειας

Τις επόμενες ημέρες  η ανάρτηση πολεοδομικής μελέτης της Μικρής Μαντίνειας

Μπορεί οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στη Μικρή Μαντίνεια, αλλά και στη Βέργα, να περίμεναν επί δεκαετίες να ολοκληρωθούν οι πολεοδομικές μελέτες των περιοχών τους, όμως φαίνεται ότι το… νερό μπαίνει στ’ αυλάκι.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη στο “Θ”, θα γίνει η πρώτη ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Μικρή Μαντίνεια. Μετά θα συζητηθούν οι όποιες ενστάσεις υπάρξουν και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την πράξη εφαρμογής. Φυσικά, όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν μέσα σε λίγους μήνες, αλλά, τουλάχιστον, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την πολεοδόμηση της περιοχής.

Για τη Βέργα, “αγκάθι” ήταν η σύμβαση για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» (ΣΜΠΕ) για την υπό πολεοδόμηση περιοχή, την οποία ο Δήμος δεν είχε υλοποιήσει. Η παραπάνω μελέτη ήταν αυτή που έβαλε φρένο από το τέλος του προηγούμενου χρόνου στην πρόοδο, μια και απουσίαζε από το φάκελο που είχε σταλεί από το Δήμο Καλαμάτας προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προωθηθεί για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος!

Αυτή την περίοδο η ΣΜΠΕ βρίσκεται στο υπουργείο Υποδομών, όπου και γίνονται προσπάθειες από το Δήμο να επικυρωθεί στην Αθήνα και να μην “κατέβει” στο παράρτημα του υπουργείου στην Τρίπολη.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος από το Δήμο Καλαμάτας, θα επιταχυνθούν οι καταστάσεις και η πολεοδομική μελέτη θα φτάσει ταχύτερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να υπάρξει και η έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος και το θέμα να ολοκληρωθεί εκεί.

Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα για την πολεοδομική μελέτη Ασπροχώματος, όπου οι ενστάσεις έχουν ξεπεράσει τις 260 και το αρμόδιο τμήμα εξέτασής τους είναι υποστελεχωμένο στο Δήμο Καλαμάτας.
Α.Π.