Υπνωτήρια Καλαμάτας: Άνοιξαν για φιλοξενία επτά μεταναστών από το λιμάνι της Καλαμάτας

Υπνωτήρια Καλαμάτας: Άνοιξαν για φιλοξενία επτά μεταναστών από το λιμάνι της Καλαμάτας

Στα υπνωτήρια του Δήμου Καλαμάτας μεταφέρθηκαν επτά μετανάστες, μετά την πρόσφατη αναχώρηση μέρους από τους συνολικά 92 που διέμεναν στις αποθήκες του λιμένα Καλαμάτας, έπειτα από τον εντοπισμό τους 65 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε ακυβέρνητο σκάφος.

Σε επικοινωνία του «Θ» με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα, σημείωσε ότι «έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και κατόπιν εντολής του δημάρχου Καλαμάτας μεταφέρθηκαν στα υπνωτήρια πέντε παιδιά και δύο γυναίκες, που είναι συγγενείς μεταναστών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».

Όπως εξήγησε ακόμη, οι νοσηλευόμενοι μετανάστες είναι ένας άνδρας που πάσχει από διαβήτη, καθώς και μια μητέρα που νοσηλεύεται με το μικρότερο παιδί της.

Σύμφωνα με τον κ. Φάβα, οι επτά μετανάστες, στους οποίους παρέχονται όλα τα απαραίτητα τρόφιμα, θα παραμείνουν στα δημοτικά υπνωτήρια για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρις ότου αποθεραπευτούν οι δικοί τους άνθρωποι και πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Η γενικότερη εικόνα των υπνωτηρίων

Αναφερόμενος στη γενικότερη εικόνα των υπνωτηρίων της πόλης, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα έχει τύχει να φιλοξενηθούν για δύο φορές δύο άνθρωποι, για μια διανυκτέρευση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα δε φαίνεται να υπάρχει κανένα μείζον πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πόλης, ενώ τώρα με τους μετανάστες φαίνεται ότι το υπνωτήριο έρχεται να εξυπηρετήσει τους σκοπούς για τους οποίους φτιάχτηκε.

Της Χριστίνας Μανδρώνη