4η παράταση για το έργο αναπλάσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας

4η παράταση για το έργο  αναπλάσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας

Οι εργασίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2021

Μία ακόμη παράταση δόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας για την ολοκλήρωση του έργου «Ανάπλαση δικτύων οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κ.λπ.) και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου».

Σύμφωνα με τον εισηγητή αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, είναι απαραίτητο να δοθεί και τέταρτη παράταση λόγω των συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και γιατί το έργο προχωρά, έστω και με κάποιες καθυστερήσεις.

Από την πλευρά των παρατάξεων των μειοψηφιών, ο επικεφαλής της μείζονος, Βασίλης Κοσμόπουλος, ψήφισε υπέρ, μια και, όπως είπε, είναι από τα έργα του Δήμου που προχωρούν, έστω και “κουτσά στραβά”, αν και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση θα έπρεπε να παραδοθεί στις 19/9/2021!

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος, Βασίλης Τζαμουράνης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ σχολίασε πως η δικαιολογία για μια επιπλέον παράταση, η οποία δε γνωρίζει αν φτάνει για να ολοκληρωθεί το έργο, προκαλεί θυμηδία. Ειδικότερα δε τα σημεία που εμφανίζουν προβλήματα λόγω βροχόπτωσης (!) τους τελευταίους τρεις μήνες, οπότε δεν έριξε ούτε μια στάλα βροχής, αλλά και οι περιορισμοί που υπάρχουν (;)  λόγω πανδημίας.

Ο κ. Τζαμουράνης ψήφισε θετικά, αλλά παρατήρησε ότι οι δικαιολογίες – τουλάχιστον στο σύνολό τους- δεν ισχύουν.

Τέλος, από την παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου ο Λεωνίδας Λιάππας ψήφισε “λευκό”.
Α.Π.