Αλέξης Ρουτζούνης: Η έπαρση και η αλαζονεία είναι κακοί σύμβουλοι

Αλέξης Ρουτζούνης:  Η έπαρση και η αλαζονεία  είναι κακοί σύμβουλοι

Κύριε δήμαρχε Δυτικής Μάνης,

για άλλη μια φορά χάσατε την ψυχραιμία σας.

Η απάντησή σας θλιβερή, γεμάτη έπαρση και αλαζονεία. Όπως ακριβώς ο τρόπος διοίκησής σας το τελευταίο διάστημα. Μόνο λόγια, εντυπώσεις, ανακρίβειες και συκοφαντίες.

Δε θα σας ακολουθήσω στον πολιτικό σας κατήφορο.

Ο τόπος χρειάζεται ομοψυχία και συνεργασία. Χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. 

Θα σας θυμίσω μόνο ότι εδώ και καιρό έχετε χάσει, εκτός από την ψυχραιμία σας, όλη τη δημοτική σας παράταξη, έχετε χάσει όλους τους δημοτικούς σας συμβούλους και συνεργάτες, έχετε χάσει την ευγένειά σας, αλλά και τη δυνατότητα ουσιαστικής επικοινωνίας.

Δυστυχώς, μετά την απίστευτη συναλλαγή για τη δημιουργία της σημερινής, διορισμένης συγκυβέρνησης του Δήμου, απολέσατε και την αξιοπιστία σας.

Κύριε δήμαρχε, το ότι μείνατε ξεκομμένος στο θρόνο σας συνεργαζόμενος με αυτούς που εσείς κατηγορούσατε, δε σας λέει τίποτα;

Σας φταίει η δική μου καθαρά θεσμική κριτική που σε κανένα σημείο δεν κρύβει προσωπικές εμπάθειες και αναφορές και όχι οι δικές σας, τουλάχιστον, άστοχες επιλογές; 

Να είστε σίγουρος, κύριε Γιαννημάρα, πως οι δημότες βλέπουν και γνωρίζουν τα πάντα.

Γνωρίζουν καλά ποια είναι η καθημερινότητά τους και έχουν χορτάσει από μελέτες, υποσχέσεις και έργα επί χάρτου.

Γνωρίζουν καλά ποιοι οικειοποιούνται και παρουσιάζουν δικά τους τα έργα που γίνονται από την Περιφέρεια και τον κύριο Νίκα, καθώς και άλλα που είχαν δρομολογηθεί από τον προηγούμενο δήμαρχο, κύριο Μαραμπέα.

Γνωρίζουν καλά, γιατί τόσο καιρό που η Περιφέρεια σας δείχνει τη λύση των πηγών του Πηδήματος για ύδρευση της περιοχής, εσείς, έχοντας ιστορική ευθύνη, επιλέγετε να μιλάτε για αφαλατώσεις και γεωτρήσεις που από το ΕΜΠ -τελευταία θυμηθήκατε (!) ύστερα από δικές μας πιέσεις – χαρακτηρίζονται στην Τεχνική Έκθεσή του περιβαλλοντικά και ενεργειακά ως απαράδεκτες λύσεις. Γιατί άραγε αυτή η εμμονή;

Γνωρίζουν καλά ποιοι είναι αυτοί που στήνουν Γονάτσες και γιατί. Πώς γίνονται οι γεωτρήσεις με  τι αποφάσεις και χρήματα;   

Γνωρίζουν καλά πως λειτουργείτε με σκοπιμότητα  για το νερό της Μηλιάς και ξέρουν τις μεθοδεύσεις που πάτε να περάσετε όσον αφορά στην απαράδεκτη όδευση του δικτύου… δεν είναι πρόβατα οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι του χωριού, όπως εσείς τους θεωρείτε, κύριε δήμαρχε, και αυτό θα το καταλάβετε. Και δεν είναι μόνο στη Μηλιά που σπέρνετε την αναστάτωση χωρίς να υπάρχει (;) λόγος.

Γνωρίζουν καλά ποιοι είναι αυτοί που προσφέρουν τη δημοτική περιουσία σε συγγενείς και φίλους και γιατί δεν προχωρούν στα αυτονόητα με τις οφειλές.

Γνωρίζουν καλά, τέλος, ποιοι είναι αυτοί που προκειμένου να διατηρήσουν το πολιτικό τους αύριο και τα συμφέροντά τους κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν στην εξουσία.

Για όλα αυτά κάποια στιγμή είστε υποχρεωμένος να κάνετε απολογισμό εντός και εκτός Δ.Σ.

Αν και ο χρόνος σύντομα θα δώσει απαντήσεις και θα αναδείξει τις παραπάνω συναλλαγές… ο πολίτης πλησιάζει η ώρα να μιλήσει.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κύριε δήμαρχε. Εκτός και αν σε αυτές τις εκλογές έχετε επιλέξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου.

Έως τότε σταματήστε, όμως, τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, τις μικροπρέπειες και τις απειλές. Δε με αγγίζουν. Χαρακτηρισμοί «επικίνδυνος» και διάφορα άλλα για ανικανότητα δε θέλουν σχολιασμό. Σας αναφέρω μόνο πως η απαξίωση και η έλλειψη ήθους μεταξύ αυτοδιοικητικών δε βοηθάει είναι ξεπερασμένες πρακτικές και συγχρόνως υποδηλώνουν αδυναμία και πανικό από αυτόν που τα χρησιμοποιεί.

Σας συνιστώ, κλείνοντας, για να μη χάσετε και την αξιοπρέπειά σας, αυτοσυγκράτηση και αυτοκριτική. Όλα στην ώρα τους και φανερά.

Εμείς, έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία και γνώση και θέλοντας να ενώσουμε δυνάμεις, κοιτώντας στα μάτια το δημότη, ως παράταξη θα συνεχίσουμε να ασκούμε το θεσμικό μας έργο με  ευγένεια, εντιμότητα και ευθύτητα, χωρίς συμβιβασμούς και διχασμούς.

Αλέξης Ρουτζούνης
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη»