Απάντηση Λεβεντάκη σε Κατσίβελα για Βιολογικό Γαργαλιάνων

Απάντηση Λεβεντάκη σε Κατσίβελα  για Βιολογικό Γαργαλιάνων

Στο «στόχαστρο» και ο Στάθης Ανδρινόπουλος, καλώντας τον να πάρει θέση

Απάντηση στην προ ημερών δημόσια παρέμβαση του τέως δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, δίδει ο δήμαρχος Γεώργιος Λεβεντάκης, με ενημερωτική επιστολή του η οποία δημοσιεύθηκε στο facebook.

Στην επιστολή του κ. Λεβεντάκη αναγράφεται: «Ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Κατσίβελας, για μία ακόμα φορά, ασχολείται με το βιολογικό Γαργαλιάνων, ψευδόμενος και πάλι, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την πλήρη αποτυχία του να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο επί της πενταετούς θητείας του. Και όπως πάντα, όλα τα είχε έτοιμα, αλλά τελικά τίποτα δεν έκανε. Θα το πω ξανά, για μία τελευταία φορά, πως όταν εγώ ανέλαβα, ολοκληρωμένη μελέτη για το βιολογικό των Γαργαλιάνων, δεν υπήρχε στο Δήμο Τριφυλίας. Πρώτη μου κίνηση, λοιπόν, ήταν να απευθυνθώ στη ΜΟΔ και να ζητήσω τη συνδρομή της. Άποψη των αρμόδιων μηχανικών ήταν να προβώ, το ταχύτερο δυνατόν, σε τροποποίηση και ολοκλήρωση της μελέτης, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να εντασσόταν το έργο, κάτι που φυσικά έπραξα άμεσα.

Και η παρέμβασή μου, όπως και των συνεργατών μου, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που ήταν η ένταξη του έργου. Αντιλαμβάνομαι βέβαια, ότι η εξέλιξη αυτή διαταράσσει τον πρώην δήμαρχο και δικαιολογημένα. Έπρεπε κάτι να πει (γι’ αυτό και το συγκεκριμένο αφήγημά του, δημοσιευμένο, πριν από δυο μέρες, στα τοπικά ΜΜΕ), ως δικαιολογία για το ανύπαρκτο έργο του, ως δημάρχου Τριφυλίας, αλλά η αλήθεια είναι μία και δεν αλλάζει. Αλήθεια την οποία γνωρίζει καλά και ο κ. Ανδρινόπουλος, καθότι μαζί μεταβαίναμε, το πρώτο διάστημα, στα υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να προλάβουμε να σώσουμε το έργο. Μάλιστα, με διαβεβαίωνε τότε, ότι με το που θα ενταχθεί ο βιολογικός, θα ήταν και ο πρώτος που θα πήγαινε στον εισαγγελέα τους προηγούμενους και αυτό, γιατί γνώριζε όλη την αλήθεια.

Γνώριζε ότι τίποτα και ποτέ δεν ήταν έτοιμο. Γνώριζε τις περιττές μελέτες που είχαν γίνει, με εντολή του τότε διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας, οι οποίες επιβάρυναν οικονομικά το έργο. Όπως και είχε υπ’ όψιν του το περιεχόμενο των επιστολών της εταιρείας που είχε αναλάβει τη μελέτη του βιολογικού, που, ούτε λίγο-ούτε πολύ, κατηγορούσαν την προηγούμενη διοίκηση για τις πρακτικές της και ουσιαστικά παραδέχονταν οι ίδιοι οι μελετητές ότι η μελέτη δεν μπορούσε να υποβληθεί για την ένταξη του έργου.

Βέβαια, ο κ. Ανδρινόπουλος βλέποντας τα δύσκολα, αποφάσισε “τη φυγή” και γι’ αυτό θα κριθεί από το λαό της Τριφυλίας, αλλά κυρίως από τους συνδημότες του. Η σιωπή του, ένα χρόνο τώρα, μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση και δεν είμαι ο μόνος. Τον καλώ, επιτέλους, να πάρει επίσημη θέση για τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται, για ακόμα μία φορά, ο τέως δήμαρχος Τριφυλίας, Κατσίβελας. Και τον βοηθάω, παραθέτοντας κάποια σημεία της επιστολής της μελετητικής εταιρείας (αρ. πρωτ. ΑΜ/42301). Για μία ακόμα φορά, τα συμπεράσματα δικά σας!».