Απάτες: Έξι Ρομά είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο

Απάτες: Έξι Ρομά είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ είχαν καταφέρει να αποσπάσουν εξαπατώντας πολίτες και στη Μεσσηνία οι έξι Ρομά που είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο στο Ζευγολατιό Κορινθίας και στο Ζεφύρι Αττικής.

Τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2021 χρησιμοποιούσαν ως κέντρο δράσης οικήματα στην περιοχή του Ζευγολατιού Κορινθίας. Εκεί είχαν εγκαταστήσει επιχειρησιακό-τηλεφωνικό κέντρο, πραγματοποιώντας καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις πανελλαδικά.

Προσέλκυαν το ενδιαφέρον των υποψήφιων θυμάτων τους και τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι διάφορους ρόλους όπως πωλητή, αγοραστή ή πελάτη, με ειδικά διαμορφωμένα «σενάρια».

Εμφανίζονταν ως επιφανείς πολίτες, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο υπόσταση στο χαρακτήρα που υποδύονταν, ενώ έπειθαν για τη φερεγγυότητά τους, αποστέλλοντας φωτογραφίες πλαστών ταυτοτήτων, σφραγίδων, διαφημιστικών καρτών και τιμολογίων, που είχαν επεξεργαστεί προηγουμένως.

Κατάφεραν να εξαπατήσουν πάρα πολύ κόσμο, προσποιούμενοι:

-τους πωλητές οχημάτων ή αντικειμένων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές

-τους αγοραστές και αφού εντόπιζαν πρόσφατες αγγελίες κάθε είδους, με το πρόσχημα της άμεσης αγοράς και της άμεσης καταβολής χρημάτων έπειθαν τα υποψήφια θύματά τους

-τους πελάτες σε ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλες επιχειρήσεις, όπου χρησιμοποιούσαν το τέχνασμα της μεγάλης παραγγελίας ή της κράτησης μεγάλης διάρκειας, προφασιζόμενοι άμεσα προκαταβολή.