Ατμοσφαιρική και εντυπωσιακή η παράσταση «Ρεμπέτικο»

Ατμοσφαιρική και εντυπωσιακή  η παράσταση «Ρεμπέτικο»

Από το γαλλικό θίασο Anima Theatre

Την ατμοσφαιρική και εντυπωσιακή παράσταση «Ρεμπέτικο» του γαλλικού θιάσου Anima Theatre παρακoλούθησε πλήθος θεατών στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Πρόκειται για μία παράσταση που αφηγείται με εκπληκτικά θεατρικό τρόπο την ιστορία του προσφυγικού προβλήματος από την αρχή έως το τέλος.

Υπέροχες μαριονέτες εμψυχωμένες μαγικά από δύο κουκλοπαίκτριες, ατμοσφαιρικές εικόνες σε πολλά επίπεδα, εκπληκτικά εφέ, βιντεοπροβολές, σκιές, τεχνικές πολυμέσων πρωτόγνωρες, μια λατέρνα, φτιαγμένη ειδικά για την παράσταση, που έβγαζε με τον τρυφερό της ήχο ρεμπέτικες μελωδίες και παράλληλα ένας μουσικός με την ηλεκτρική κιθάρα του  πάντρευε ζωντανά τους ροκ ήχους της με το ρεμπέτικο.

Έτσι «όλα μαζί δημιουργούσαν μια θεατρική ατμόσφαιρα μοναδική και ανεπανάληπτη. Τυχεροί όσοι την παρακολούθησαν. Ήταν μια ζωντανή απόδειξη για την εντυπωσιακή εξέλιξη του κουκλοθέατρου διεθνώς και τις δυνατότητες έκφρασης που προσφέρει σε κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται με αυτή τη μαγική τέχνη, αρκεί να έχει φαντασία και έμπνευση.

Ευχαριστούμε το θίασο Anima Τheatre, τους έξι καλλιτέχνες που συμμετείχαν και κυρίως το σκηνοθέτη και διευθυντή του “Θεάτρου της ψυχής”, Γιώργο Καρακάντζα, όπως και όλους όσους τη στήριξαν, το Δήμο Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕΚ την Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών Καλαμάτας “Συμμετέχω” και τους τεχνικούς του θεάτρου. Μακάρι να συνεχίσουμε να φέρνουμε παρόμοιες σημαντικές παραστάσεις στο κοινό της Καλαμάτας” σημειώνει σχετικά η Πειραματική Σκηνή.