«Αυγουστιάτικο» τριήμερο για την Καλαμάτα

«Αυγουστιάτικο» τριήμερο  για την Καλαμάτα

Πλήθος επισκεπτών και στην υπόλοιπη Μεσσηνία

Με ικανοποίηση κλείνει τουριστικά για τη Μεσσηνία ο Οκτώβριος, καθώς, σύμφωνα με ξενοδόχους από διάφορες περιοχές του νομού, το τριήμερο της 28ης τα διαθέσιμα δωμάτια έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ενώ οι κρατήσεις αυτή τη φορά ξεκίνησαν πολύ νωρίς.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:  «Είναι γεγονός ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η Καλαμάτα αυτή τη στιγμή έχει πληρότητα πάνω από 90%, ενδεχομένως να αγγίξουμε και το 100% από σήμερα (.σ.σ.χθες). Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα τριήμερο πολύ δυναμικό για την περιοχή μας. Άλλωστε η Καλαμάτα έχει γίνει προορισμός κι αυτό το βλέπουμε όλοι. Κάθε φορά, ακόμα κι ένα απλό Σαββατοκύριακο έρχεται πολύς κόσμος στην περιοχή. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη εύκολη. Μπορεί εύκολα κάποιος να έρθει εδώ από άλλα μέρη της Ελλάδας, αεροπορικώς αλλά και οδικώς από το μεγάλο αστικό κέντρο. Αυτό μας έχει δώσει τη δυνατότητα κάθε Σαββατοκύριακο η Καλαμάτα να γεμίζει επισκέπτες κι αυτό το τριήμερο αναμένουμε υψηλές πληρότητες».

Πληρότητες στα ξενοδοχεία

Ο Οκτώβριος φαίνεται να κυλάει καλά και για τα ξενοδοχεία, ενώ απογειώνονται οι κρατήσεις για το τριήμερο. Βέβαια, όλοι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Μεσσηνία ξέρουν καλά ότι μόλις πατήσει το «πόδι» του ο Νοέμβριος η πορεία θα είναι φθίνουσα και θα ελπίζουν στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Βλέπετε, οι ξενοδόχοι δε μετρούν τις πληρότητες σε τριήμερα αλλά σε μήνα, σε σεζόν. Σε τριήμερα μπορούν να μετρούν όσοι θέλουν να αναπτύξουν μια επικοινωνιακή εικόνα που θα είναι αρεστή στην κοινωνία για τα προσωπικά τους οφέλη και όχι σίγουρα για τον κλάδο.