Δημοτικό Αναγνωστήριο για μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Δημοτικό Αναγνωστήριο για μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας λειτουργεί πλέον αναγνωστήριο για μαθητές και μαθήτριες της πόλης, χώρος που θα είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως και τις 9.00 το βράδυ.

Σκοπός του αναγνωστηρίου είναι να φιλοξενεί τους μαθητές μεταξύ των απογευματινών τους δραστηριοτήτων τους σε έναν ασφαλή χώρο.

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι οι μαθητές των φροντιστηρίων θα μπορούν να πηγαίνουν στο αναγνωστήριο για να διαβάζουν, ενώ στο χώρο θα υπάρχει άτομο που θα επιτηρεί, καθώς και τηλέφωνο, ώστε αν χρειαστεί επικοινωνία με τα παιδιά αυτό να μπορεί να γίνει.

Με τη σειρά του, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας, Αγάπιος Οικονομίδης, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι χώροι για τους μαθητές της πόλης, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή σημείωσε ότι ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε ύστερα από αιτήματα γονιών που ζητούσαν ένα σημείο για να παραμένουν τα παιδιά τους στα κενά των δραστηριοτήτων τους, προκειμένου και να μη χάνουν χρόνο αυτά από το διάβασμά τους, αλλά και αυτοί να μην κάνουν περιττά δρομολόγια.

Τέλος, ο προεδρεύων του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, δήλωσε ότι πρωταρχικός σκοπός του Πνευματικού Κέντρου είναι η γνώση, που μεταφράζεται σε ανάγνωση, μια γνωστή δράση του, ιδίως κατά το παρελθόν.
Π.Μπ.