Διπλή πρωτιά για τα ξενοδοχεία της Costa Navarino

Διπλή πρωτιά για τα ξενοδοχεία της Costa Navarino

Τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας σύμφωνα με τα Readers’ Choice Awards 2022

Σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας, τους ελληνικούς προορισμούς και τα ξενοδοχεία της προέκυψαν και στα φετινά βραβεία των αναγνωστών της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βίβλου, όπως αποκαλείται, του Conte Nast Traveler.

Ειδικότερα, ανέδειξαν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε μεγάλους ομίλους της χώρας και αξίζει να αναφερθεί ότι δε βρίσκονται σε νησιά αλλά στην ενδοχώρα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ξενοδοχείο The Westin Resort στην Costa Navarino και στη δεύτερη το The Romanos, που βρίσκεται επίσης στο ίδιο συγκρότημα. Την τρίτη θέση κατέκτησε το MerBella Elix, που άνοιξε πέρυσι και βρίσκεται κοντά στην Πάργα.

Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν τα: MarBella Nido Suite Hotel (4η) στην Κέρκυρα, St. Nicolas Bay Resort (5η) στην Κρήτη, Ikos Aria (6η) στην Κω, Sani Resort (7η) στη Χαλκιδική, Blue Palace (8η) στην Κρήτη, MarBella Corfu (9η) στην Κέρκυρα και Porto Zante (10η) στη Ζάκυνθο.

Στα 35α Readers’ Choice Awards για το 2022 ψήφισαν πάνω από 250.000 αναγνώστες του περιοδικού από όλο τον κόσμο -περισσότεροι από ποτέ- οι οποίοι βαθμολόγησαν από την καλύτερη χώρα στον κόσμο για ταξίδι, που είναι η Πορτογαλία, μέχρι την καλύτερη αεροπορική εταιρεία, που είναι η Singapore Airlines, αλλά κυρίως πολλά ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά της Γης.

Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει την 6η θέση ανάμεσα στις καλύτερες χώρες όλου του πλανήτη που θέλει κάποιος να ταξιδέψει, με σκορ 89.79 και με την Ευρώπη να κατακτά τις πιο πολλές θέσεις.

Πρώτη χώρα στον κόσμο αναδείχθηκε, από τις γνώμες των αναγνωστών, η Πορτογαλία με σκορ 91,22 και δεύτερη η Ιαπωνία, ενώ πάνω από την Ελλάδα βρέθηκαν ακόμη η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Ινδία. Οι ανταγωνίστριες μας χώρες στον τουρισμό, δηλαδή η Ισπανία και η Τουρκία, βρέθηκαν στην 11η και την 19η θέση αντίστοιχα.