Έναρξη χθες για τις εκδηλώσεις της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Έναρξη χθες για τις εκδηλώσεις της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Ξεκίνησαν χθες οι εξαήμερες εκδηλώσεις στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, με αφορμή την 195η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, πρόκειται να λάβουν χώρα διάφορες πολιτιστικές, ενώ το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από δύο χρόνια θα πραγματοποιηθεί ξανά με φυσική παρουσία κόσμου η αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο λιμάνι της Πύλου.

Σημειώνεται ότι το «παρών» θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι από τις τρεις χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία), που στάθηκαν σύμμαχοι τον Οκτώβριο του 1827 κατά τη διάρκεια της Ναυμαχίας.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, στην Πύλο πρόκειται να μεταβούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των υπόλοιπων τοπικών αυτοδιοικητικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ- στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός Στόλου-ναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Από πλευράς των τριών ξένων χωρών, στη Μεσσηνία θα καταφθάσει ο Βρετανός, Γάλλος και Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα.

Χρ.Μ.