Γ. Μερκούρης: «Εκπλήσσομαι με τη δήλωση του αντιδημάρχου Τ.Υ. ότι δεν μπορεί ο Δήμος να κατασκευάσει τα πεζοδρόμια…»

Γ. Μερκούρης: «Εκπλήσσομαι με τη δήλωση του αντιδημάρχου Τ.Υ. ότι δεν μπορεί ο Δήμος να κατασκευάσει τα πεζοδρόμια…»

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούνται διαβάζοντας κανείς το απόσπασμα από το πρακτικό 41/17-10-2022 της τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας και συγκεκριμένα τη με αριθμό 257/2022 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με θέμα την «Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), του 2ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης ήσσονος σημασίας (<15%)» του έργου με τίτλο «Ανάπλαση οδών και πεζοδρομιών (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)» (Α.Μ. 1/2021).

Στην ως άνω απόφαση αναγράφεται πως ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Γιάννης Μερκούρης, τοποθετήθηκε ως κάτωθι: «Ψηφίζω υπέρ. Εκπλήσσομαι με τη δήλωση του αντιδημάρχου Τ.Υ. ότι δεν μπορεί ο Δήμος να κατασκευάσει και μάλιστα ομοιόμορφα με το όλο έργο τα πεζοδρόμια της Ελευθερίου Βενιζέλου από την Πονηροπούλου, μέχρι τη Δημητακοπούλου (πρώην Μελίου) νότια πλευρά και της Αλεξοπούλου από Μελίου μέχρι το Δημαρχείο, βόρεια πλευρά της οδού.

Η δικαιολογία είναι ότι η Οικονομική Υπηρεσία δεν εγκρίνει τη σχετική δαπάνη για το Δήμο και ότι πρέπει να γίνουν με δαπάνη των ιδιοκτητών των κτηρίων. Ο Δήμος οφείλει να κατασκευάσει τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια με τον τρόπο που έχει κατασκευάσει πεζοδρόμια στην πόλη της Κυπαρισσίας, αλλά και στις άλλες πόλεις του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να χρεώσει τις κατασκευές στους παρόδιους ιδιοκτήτες. Εκτός όμως των πεζοδρομίων, τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια μετά την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να φωτιστούν με ανάλογα φωτιστικά.

Στα συγκεκριμένα πεζοδρόμια καταστράφηκε η πλακόστρωση για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ. Προκύπτει, επομένως, υποχρέωση του Δήμου για την επισκευή τους»…