Η Καλαμάτα B.C Θέλει «πλασάρισμα» στα “play – offs” και πρεμιέρα αύριο με ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη»

Η Καλαμάτα B.C Θέλει «πλασάρισμα» στα “play – offs” και πρεμιέρα αύριο με ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη»

Στη μάχη του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας  ρίχνεται αύριο η Καλαμάτα B.C., καθώς αντιμετωπίζει στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα το νεοφώτιστο ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη», για την 1η αγωνιστική του 1ου Ομίλου Νότου.

Η Καλαματιανή ομάδα που στοχεύει σε  είσοδο στα «play offs” για να διεκδικήσει την άνοδο στη Β΄ Εθνική, θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον παράγοντα έδρα. Έτσι, στην αυριανή συνάντηση βλέπει μόνο νίκη και παράλληλα θέλει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση.

Ο προπονητής Παύλος Nώντας  και ο συνεργάτης του, Γιώργος Σπυρόπουλος, έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.

Η Καλαμάτα B.C., στον παρθενικό εντός έδρας αγώνα, περιμένει θερμή συμπαράσταση από τους φιλάθλους της.

Διαιτητές έχουν οριστεί οι Κουτσοδήμος, Μπαβέλας, ενώ κομισάριος θα είναι ο Σπύρος Ηλιόπουλος από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Μedia Day και τραπέζι της διοίκησης στο αγωνιστικό τμήμα
Στο μεταξύ, την Πέμπτη το απόγευμα, μετά το τέλος της προπόνησης και με την ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, η διοίκηση της Καλαμάτα  B.C. διοργάνωσε Media Day, όπου μέλη της διοίκησης, ο προπονητής Παύλος Νώντας και αρκετοί αθλητές, μίλησαν σε εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για τους στόχους της ομάδας.

Βασίλειος Κονταργύρης, αντιπρόεδρος Καλαμάτα B.C.
«Εφέτος προχωρήσαμε σε αλλαγές και φτιάξαμε ένα ρόστερ, για τις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Ο στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός για να σωθούμε. Το πρωτάθλημα άλλαξε τρόπο διεξαγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 12 ομάδες του Ομίλου  μας θα υποβιβαστούν 6 συνολικά,  θα διεξαχθούν «play – offs” με τη συμμετοχή 4 ομάδων και «play – outs” με τη συμμετοχή 8 ομάδων. Εμείς σε κάθε ματς  θα έχουμε στόχο τη νίκη και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας.

Ως διοίκηση έχουμε κάνει ένα οικονομικό πλάνο για τις υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου. Θέλω δε να ευχαριστήσω τόσο τους παλιούς, όσο και τους νέους χορηγούς μας για τη στήριξή τους. Όσον αφορά τώρα στους στόχους μας, η Καλαμάτα B.C. θα συμμετέχει για Τρίτη σερί σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, κάτι σπάνιο για την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Υπάρχει η εμπειρία και θέλουμε να σταθεροποιηθούμε  στις εθνικές κατηγορίες. Βέβαια, αργότερα θέλουμε να βρεθούμε σε πιο πάνω κατηγορίες».

Βασίλης Μυλωνάς, μέλος του προπονητικού «σταφ»
«Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης που ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στην πρόσκλησή μας για την καθιερωμένη Media Day. Η Καλαμάτα B.C. θα συμμετάσχει για Τρίτη σερί σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και στοχεύει στην πρώτη τετράδα.

Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο να έρθει την Κυριακή στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα για να ενισχύσει την ομάδα μας στο ματς της πρεμιέρας με τον ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη», θέλοντας να συνδυάσουμε νίκη με καλή εμφάνιση».

Παύλος Νώντας, προπονητής
«Στην ομάδα μας έγιναν πολλές αλλαγές. Ήρθαν ορισμένοι έμπειροι αθλητές και πολλοί νεαροί. Με τις δυνατότητες που είχαμε κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Ο στόχος μας είναι να βρεθούμε όσο ψηλότερα γίνεται. Θέλουμε να μπούμε στην πρώτη τετράδα και να παίξουμε καλό μπάσκετ.

Σίγουρα θα είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τι από τον Όμιλό μας θα υποβιβαστούν 6 ομάδες. Οι 4 πρώτες θα συμμετάσχουν στα «play – offs” ανόδου και οι υπόλοιπες 8 θα λάβουν μέρος στα «play – outs”.  Θα βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας. Θα παίξει ρόλο το «βάθος» στο «ρόστερ» κάθε ομάδας και η διάρκεια. Ένα καινούριο στοιχείο είναι η ύπαρξη κοινοτικών.

Σχετικά με τον 1ο Όμιλο Νότου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, εκτιμώ ότι η Αγία Παρασκευή, η Κόρινθος και η Παναχαϊκή θα είναι  πολύ δυνατές  ομάδες.

Σχετικά με το ματς της Κυριακής κόντρα στον ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη», θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι ακολουθώντας το πλάνο μας. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα έδρα παίρνοντας την πρώτη μας νίκη. Η αντίπαλη ομάδα είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και έχει αρκετούς έμπειρους αθλητές».

Σε ερώτηση για το αν η παρουσία τριών μεσσηνιακών ομάδων στον 1ο Όμιλο Νότου  της Γ΄ Εθνικής σημαίνει άνοδο του μπάσκετ της περιοχής, ο κ. Νώντας απάντησε ως εξής: «Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Εγώ κατ’ επανάληψη έχω πει ότι πρέπει να λειτουργεί το μοντέλο πυραμίδας. Δηλαδή να υπάρχει μια δυνατή ομάδα και οι υπόλοιπες με τις οποίες υπάρχει συνεργασία να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πλάνο. Αυτό το σχέδιο σε άλλες περιοχές έχει φέρει αποτελέσματα».

Στη συνέχεια  μίλησαν και οι ακόλουθοι αθλητές:

Δημήτρης Καλογερόπουλος
«Η δομή του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής διαφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα παλέψουμε μέχρι τέλος για να μπούμε στην πρώτη 4άδα. Η Καλαμάτα B.C. έχει πλέον εδραιωθεί στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Όσον αφορά στον Όμιλό μας, θεωρώ ότι η Κόρινθος και η Αγία Παρασκευή  θα έχουν δυνατές ομάδες. Εμείς έχουμε ένα αξιόλογο ρόστερ και υπάρχουν πολλοί νεαροί αθλητές όπου από εμάς τους μεγαλύτερους έχουν να μάθουν πολλά.

Τέλος, θα σταθώ στη στήριξη του φίλαθλου κόσμου και περιμένουμε  την Κυριακή να έρθουν στην Τέντα για το ματς με τον ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη», που αποτελεί «γιορτή» της πόλης».

Παναγιώτης Μανωλάκης
«Το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα είναι πιο δύσκολο. Εμείς έχουμε ως βασικό στόχο την είσοδο στην πρώτη 4άδα. Σε κάθε ματς θα έχουμε ως στόχο τη νίκη και φυσικά να κρατήσουμε το αήττητο στην έδρα μας. Εγώ έπειτα από ένα χρόνο στον ΓΣ Μεσσήνης και στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ επέστρεψα να βοηθήσω την Καλαμάτα B.C. στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής».

Δημήτρης Τσουλέας
«Θεωρώ ότι θα διεξαχθεί ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα με δεδομένο ότι στα  “play – offs” και στα «play – outs” μεταφέρονται  τα αποτελέσματα των ομάδων στην κανονική περίοδο».

Κώστας Καραβάνας
«Λόγω της Σχολής μου βρέθηκα στην Καλαμάτα και με χαρά αποδέχθηκα  την πρόταση της Καλαμάτα B.C. να την ενισχύσω τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Καλαμάτα είναι πολύ ωραία πόλη. Όσο για την ομάδα μας, θεωρώ ότι θα κάνει καλή πορεία  στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που θα είναι ανταγωνιστικό».

Άγγελος Οικονομίδης
«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στις προπονήσεις μετά από απουσία αρκετών ημερών λόγω τραυματισμού. Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και θέλουμε να πλασαριστούμε  στα “play – offs”. Δεν έχω παίξει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Θεωρώ ότι θα είναι  καλό το επίπεδο».

Παναγιώτης Διαμαντόπουλος
«Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στο γήπεδο. Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκα σε ομάδα της Πάτρας όπου και ήμουν φοιτητής. Κατάγομαι από τον Πύργο  και δεν είχα δεχθεί κάποια αξιόλογη πρόταση από την περιοχή. Ήρθε η πρόταση της Καλαμάτας B.C.  στην οποία και αποδέχθηκα. Η Καλαμάτα είναι μία ωραία πόλη. Η Καλαμάτα B.C. έχει πολλούς φιλάθλους, που σημαίνει περισσότερες υποχρεώσεις  για εμάς. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Δημήτρης Παπαντωνίου
«Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ΄ Ενικής. Καθιερώθηκαν τα «play – offs” και τα «play outs” και κάθε ματς θα είναι «τελικός». Εμείς πρέπει να κρατήσουμε  αλώβητη την έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Με τον κοουτς Παύλο Νώντα έχω πανηγυρίσει τρεις ανόδους. Γιατί να μην έρθει και μία τέταρτη».

Το ρόστερ
Το ρόστερ της Καλαμάτα B.C., απαρτίζουν οι ακόλουθοι αθλητές Γιώργος Μπάκας, Νάσος  Περρωτής, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Παπαντωνίου Κωνσταντίνος Καραβάνας, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Μάνος Χατζηαγγέλου, Παναγιώτης Μανωλάκης, Άγγελος Οικονομίδης, Δημήτρης Τσουλέας, Θεόδωρος Πετρίδης, Κωνσταντίνος Κουράνος, Νίκος Γκαγκαούρι.

Τέλος, την Πέμπτη το βράδυ στην ταβέρνα «Κάπως Αλλιώς» στην Μαρίνα Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο δείπνο, με την ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Ηλίας Κάτσαρης, άλλα μέλη της διοίκησης, το προπονητικό τιμ και οι αθλητές. Η δε διοίκηση  της Καλαματιανής ομάδας ευχαριστεί  τους  ιδιοκτήτες της παραπάνω ταβέρνας Σάκη και Γιάννη Κάππο για τη στήριξή τους.