Ημέρα Υποδοχής Φοιτητών/Φοιτητριών στο Τμήμα Λογοθεραπείας

Ημέρα Υποδοχής Φοιτητών/Φοιτητριών στο Τμήμα Λογοθεραπείας

«Ημέρα Υποδοχής Φοιτητών/Φοιτητριών» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 πραγματοποίησε την Πέμπτη το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο κεντρικό αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Αντικαλάμου.

Εκεί ο πρύτανης Αθανάσιος Κατσής, καθηγητής, τους συνεχάρη για την είσοδό τους στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ειδικότερα στην πολλά υποσχόμενη επιστήμη της Λογοθεραπείας. Εκ μέρους του διδακτικού και γραμματειακού-διοικητικού προσωπικού, ο πρόεδρος του Τμήματος Λογοθεραπείας, Ευστάθιος Σελίμης, αναπληρωτής καθηγητής, καλωσόρισε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του πρώτου κύκλου σπουδών και τους ευχήθηκε καλή, δημιουργική και ήρεμη ακαδημαϊκή χρονιά.

Στη συνέχεια μίλησαν εκπρόσωποι των υπηρεσιών της Γραμματείας, της Βιβλιοθήκης και της Φοιτητικής Μέριμνας, ενώ παρουσίαση του τετραετούς κύκλου σπουδών του Εργαστηρίου Λογοθεραπείας που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο, των Κλινικών Ασκήσεων, της Πρακτικής Άσκησης και της ιστοσελίδας του Τμήματος πραγματοποίησαν τα μέλη ΔΕΠ και ΕΤΕΠ του Τμήματος.

Να σημειωθεί πως στο Τμήμα Λογοθεραπείας, που αποτελεί ένα από τα τρία Τμήματα Λογοθεραπείας στην Ελλάδα, εισήλθαν 120 φοιτητές/ριες την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, με το συγκεκριμένο να αποτελεί το δεύτερο με τη μεγαλύτερη βάση εισαγωγής ανάμεσα στα 22 του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Απόφοιτοι/ες του τμήματος απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας, ενώ νέοι δρόμοι έχουν ανοίξει και στη συνέχιση των σπουδών μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών μεταξύ των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλα, εδώ και δύο χρόνια στο Τμήμα Λογοθεραπείας λειτουργεί και τρίτος κύκλος σπουδών που οδηγεί στη λήψη διδακτορικού διπλώματος και, επιπλέον, παρέχονται ευκαιρίες μεταδιδακτορικής έρευνας.