Καλαμάτα: 25χρονος Ρομά είχε “ταράξει” καταστήματα

Καλαμάτα: 25χρονος Ρομά είχε  “ταράξει” καταστήματα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οκτώ περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το πρωί, στην Αιθαία του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 25χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 17.10.2022 έως και την 26.10.2022, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξε οκτώ περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ρουχισμού, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -3.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.