Καλαμάτα: Άναρχη η κατάσταση στο σιδηροδρομικό σταθμό

Καλαμάτα: Άναρχη η κατάσταση στο σιδηροδρομικό σταθμό

Εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η λειτουργία του τρένου στην Καλαμάτα και, φυσικά, μαζί με αυτό έχουν πάψει να λειτουργούν ο σταθμός και οι αποθήκες που υπάρχουν απέναντι.

Τα παραπάνω ακίνητα, καθώς και μικρότερα γειτονικά στον ίδιο χώρο, τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας έχει νοικιάσει από την ΓΑΙΑΟΣΕ είτε έχουν δοθεί σε Συλλόγους είτε ο Δήμος τα έχει υπενοικιάσει σε ιδιώτες.

Ωστόσο, η κατάσταση που κυριαρχεί είναι απαράδεκτη και φανερώνει εγκατάλειψη, αφού υπάρχουν παντού σκουπίδια και απεριποίητο πράσινο, ενώ ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκινγκ. Προφανώς, η πόλη το έχει ανάγκη, όμως δεν έχουν γίνει οι ανάλογες παρεμβάσεις και ενέργειες για να λειτουργεί ομαλά.

Έτσι, έχουμε συναντήσει αυτοκίνητα να εγκλωβίζονται στα χοντρά χαλίκια ή στις ράγες του ΟΣΕ, να χτυπούν σε κράσπεδα, αφού δεν υπάρχει καμία σήμανση, ενώ στο χώρο ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και λόγω του χώματος που υπάρχει κάτω, όταν βρέχει, δημιουργείται μια τεράστια λίμνη.

Να σημειωθεί ότι πριν από χρόνια το σημείο είχε περιφραχθεί και λειτουργούσε ως πάρκινγκ για μερικές ώρες, ενώ το βράδυ έκλεινε. Σιγά σιγά η περίφραξη διαλυόταν και πλέον έχουμε φτάσει στη σημερινή κακή κατάσταση.

Το ζήτημα είναι πλέον τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος για όλη αυτή την κατάσταση και αν η ΓΑΙΑΟΣΕ είναι ενήμερη.

Ας ελπίσουμε, πάντως, σύντομα να αλλάξει, διότι μιλάμε για ένα χώρο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος (αν υπήρχε θέληση και σχεδιασμός) θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά ζωντάνια.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση