Καλαμάτα: Μπόνους επιτυχίας και κλήρωση για το Κύπελλο, αλλά κοιτάζει το πρωτάθλημα…

Καλαμάτα: Μπόνους επιτυχίας και κλήρωση για το Κύπελλο, αλλά κοιτάζει το πρωτάθλημα…

Τα επινίκια της ομάδας της Καλαμάτας, για τη σπουδαία νίκη-πρόκριση απέναντι στον Παναιτωλικό, μετά το γήπεδο και αποδυτήρια συνεχίστηκαν σε κεντρικό καφέ μπαρ εστιατόριο όπου δείπνησε το βράδυ της Τετάρτης το ποδοσφαιρικό τμήμα, παρουσία του προέδρου, Γιώργου Πρασσά και των συνεργατών του στη διοίκηση. Μάλιστα, ο κ. Πρασσάς επεφύλασσε και …σπέσιαλ επιδόρπιο, αφού πρόσφερε πριμ 20.000 ευρώ για τη μεγάλη αυτή επιτυχία και φυσικά όλοι περιμένουν ότι θα έχει συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος για τη φάση των «16» αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα από την ΕΠΟ και η Καλαμάτα έχει το διπλό προνόμιο, είτε να περιμένει έναν «βατό» σχετικά αντίπαλο, ελπίζοντας σε νέα πρόκριση που θα την οδηγήσει στους «8», είτε μια πρωτοκλασάτη ομάδα της Super League 1, που θα προσφέρει στην πόλη άλλον ένα αγώνα-γιορτή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Για την ακρίβεια οι αγώνες θα είναι διπλοί, με τις πρώτες συναντήσεις να προγραμματίζονται για 12-15 Δεκεμβρίου και τις ρεβάνς στις αρχές Γενάρη. Οι ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό είναι: Καλαμάτα, Βόλος, Πανσερραϊκός, Ατρόμητος Αθηνών, Απόλλων Πόντου, Λεβαδειακός, Καλλιθέα, Λαμία, Απόλλων Παραλιμνίου, Κηφισιά (μεγάλη νίκη-πρόκριση με 1-0 σε βάρος του ΟΦΗ χθες, για την «ανταγωνίστρια» της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της SL2), Άγιος Νικόλαος (2-0 χθες τον Αλμυρό Γαζίου στο κρητικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής), στην κλήρωση θα μπουν για πρώτη φορά φέτος οι «Ευρωπαίοι» Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης, ενώ χθες το βράδυ διεξαγόταν ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε κάθε περίπτωση όμως το Κύπελλο μπορεί να περιμένει, αφού ο κεντρικός στόχος της ομάδας, όπως τόνισε εμφατικά και ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος στις προχθεσινές του δηλώσεις, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν μια μικρή ανάσα την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα η προετοιμασία θα μπει σε τροχιά πρεμιέρας, με τη διεξαγωγή πιθανότατα ενός ακόμη φιλικού στο τέλος του μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 που έχει οριστεί για τις 6 Νοεμβρίου.