«Καραμέλες Τσάρλεστον», το νέο μυθιστόρημα της Αθηνάς Μαλαπάνη

«Καραμέλες Τσάρλεστον», το νέο μυθιστόρημα της Αθηνάς Μαλαπάνη

Τρία ζευγάρια, τρεις διαφορετικοί έρωτες με φόντο διαφορετικές φάσεις και ιστορικές περιόδους της Ελλάδας. Πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας; Κατά πόσο οι άνθρωποι επιθυμούν τη συμβίωση και πόσα είναι διατεθειμένοι να δώσουν ή ακόμη και να θυσιάσουν για το μαζί; Πώς ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει τη σχέση ενός ζευγαριού;

Όλα αυτά και πολλά άλλα ζητήματα πραγματεύονται στο νέο μυθιστόρημα της Μεσσήνιας Αθηνάς Μαλαπάνη, «Καραμέλες Τσάρλεστον», από τις εκδόσεις Οσελότος. Πρόκειται για ένα ρομαντικό βιβλίο με προσωπική γραφή και ποικίλα αυτοβιογραφικά στοιχεία. Στόχος της συγγραφέως είναι να διερευνήσει και να προβάλει τα συναισθήματα των ανθρώπων στο πλαίσιο των ερωτικών και οικογενειακών σχέσεων, αλλά και πώς όλα αυτά μεταβάλλονται λόγω του ερχομού ενός παιδιού. Ένα ακόμα ερώτημα που διερευνάται είναι πώς αντιδρά η γυναίκα, αλλά και το ζευγάρι, μπροστά σε μία απροσδόκητη και μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη.

Ένα ακόμα ζήτημα που θίγεται σε αυτό το μυθιστόρημα είναι η αντιμετώπιση της απώλειας. Πώς μπορεί ένας θάνατος να μας επηρεάσει; Είναι δυνατόν μια απώλεια να μεταβάλει την κοσμοθεωρία μας; Αυτό αποτελεί ένα ακόμη ερώτημα που διερευνάται μέσα από αυτό το κείμενο.

Οι ήρωες έχουν πλαστεί με ρεαλιστικότητα και η συγγραφέας φροντίζει να διερευνήσει τον εσωτερικό τους κόσμο και να τους ψυχαναλύσει στο έπακρο. Έτσι, ο αναγνώστης / η αναγνώστρια «βλέπει» να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους ο ψυχικός κόσμος κάθε ήρωα/ηρωίδας μέχρι το τέλος της υπόθεσης και βγάζει τα δικά του/της συμπεράσματα.  

Ένα βιβλίο με ρομαντικά στοιχεία, έντονα συναισθήματα και πολλούς κοινωνικούς προβληματισμούς, γρήγορη εξέλιξη και κατανοητή πλοκή. Μην το χάσετε!

Μπορείτε να το προμηθευτείτε:

-Από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Οσελότος

-Από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία, Πολιτεία

-Σε κάθε τοπικό βιβλιοπωλείο (κατόπιν παραγγελίας)

-Με προσωπικό μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα της συγγραφέως