Κληροδότημα Παναγιώταρου: Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη, επιταχύνονται οι εξελίξεις

Κληροδότημα Παναγιώταρου: Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη, επιταχύνονται οι εξελίξεις

Αναρτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών η διακήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Κληροδότημα Παναγιώταρου στη Μικρά Μαντίνεια.

Η αξιολόγηση της επένδυσης θα γίνει με τα κριτήρια της διάρκειας και του ύψους της επένδυσης, του υψηλότερου τιμήματος μίσθωσης και του μικρότερου  χρόνου μίσθωσης. Παράλληλα, το ποτάμι που τρέχει μέσα από το κληροδότημα θα διατηρήσει τον κοινωφελή χαρακτήρα του και θα υπάγεται στην Υπηρεσία Δημοσίων Υδάτων.

Την ανακοίνωση της δημοσίευσης της διακήρυξης έκανε χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας και Κοιμητηρίων Σαράντος Μαρινάκης, ο οποίος είπε ότι υπάρχει ευτυχής κατάληξη για ένα θέμα που ταλαιπώρησε το Δήμο Καλαμάτας πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Έτσι, για ένα τρίμηνο, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2022, η διακήρυξη θα είναι αναρτημένη για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εν δυνάμει επενδυτών.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι το σημείο εκείνο μπορεί να εκτοξεύσει τουριστικά την περιοχή, διευκρινίζοντας ότι ο προορισμός του χώρου είναι κυρίως η τουριστική αξιοποίηση, αφού ο δομημένος χώρος καταλαμβάνει πάνω από 1.700 τ.μ. μέσα σε έκταση 18 στρεμμάτων, τα οποία, «όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορούν να έχουν ένα ρόλο στη διαδικασία της αξιοποίησης του Κληροδοτήματος».  

Αναφερόμενος στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Φτάσαμε εδώ μετά μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς, δεν έγινε αντιληπτή η προσπάθειά μας, διότι δεν είναι μια διαδικασία που ακολουθείται μόνο από τις δυνάμεις του Δήμου, αφού απαιτούνται εγκρίσεις της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και θα πρέπει όλα τα στοιχεία να είναι ταυτισμένα και στο πλαίσιο του νόμου που ορίζει η διαδικασία.

Έγινε μεγάλη κριτική  για το χώρο, ότι δεν εντοπίστηκε από την αρχή η καλύτερη δυνατή επένδυση ή γιατί δεν προτάθηκε η καλύτερη δυνατή επένδυση.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία δεν μπορούσε να υπάρχει επιστροφή. Οι οδηγίες από την Αποκεντρωμένη ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία, να ολοκληρωθεί η α΄ φάση ώστε να μπούμε στη β΄ φάση που ανακοινώνουμε σήμερα».

Τέλος, σχολίασε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι γι’ αυτόν το χώρο θα υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον. Δε σας κρύβω ότι οι επικοινωνίες για πληροφορίες σχετικές με τη διακήρυξη είναι πάρα πολλές. Τώρα που βρίσκεται σε δημόσια θέα θεωρώ ότι το ενδιαφέρον θα είναι ακόμη μεγαλύτερο».

Πληροφορίες για τη διακήρυξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Τμήμα Περιουσίας, Προσόδων και Κοιμητηρίων του Δήμου Καλαμάτας στο τηλέφωνο 2721360880.