Λύθηκε το πρόβλημα στην Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Λύθηκε το πρόβλημα στην Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Στo πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και επειδή είχαμε γράψει για κενά στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ρωτήσαμε τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη για τυχόν εξελίξεις.

Σύμφωνα με την κα Αλειφέρη, υπήρξε ένα διάστημα που πραγματικά παρατηρήθηκε  πρόβλημα στην Κλινική, γι’ αυτό και δεν έγιναν εισαγωγές. Πλέον υπάρχουν ασθενείς, έχουν επιστρέψει οι ψυχίατροι του νοσοκομείου, όμως παραδέχτηκε ότι παρατηρείται έλλειμμα γενικότερα στα θέματα των δομών τους. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου επέμεινε πάρα πολύ, παρά τις δυσκολίες, στη δημιουργία της Κινητής Μονάδας.

Επίσης, υπάρχει ένα πρόγραμμα για παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες, αλλά απουσιάζει παιδοψυχίατρος, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα βρεθεί ιδιώτης.

Μέσα στο επόμενο 15νθημερο δε, ολοκληρώνεται η κρίση για την τοποθέτηση διευθυντή ψυχιάτρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Έτσι, θα ενισχυθούν οι δομές με έναν ακόμα ψυχίατρο, για να προσθέσει ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα ήθελε έναν επικουρικό ψυχίατρο.
Π.Μπ.