Με Παναιτωλικό η Καλαμάτα στο Στάδιο για το Κύπελλο Ελλάδος

Με Παναιτωλικό η Καλαμάτα στο Στάδιο για το Κύπελλο Ελλάδος

Η χθεσινή κλήρωση της ΕΠΟ ανέδειξε τον Παναιτωλικό ως αντίπαλο της Καλαμάτας για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα την… επιλογή έκανε ο τέως προπονητής της τοπικής μας ομάδας, Σάκης Τσιώλης, τον οποίο είχε προσκαλέσει η Ομοσπονδία στη διαδικασία.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Στάδιο της Παραλίας την επόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και όπως σημειώνει και η διοργανώτρια πρόκειται για την πρώτη κόντρα στην ιστορία των δύο ομάδων για το Κύπελλο, που έχουν να βρεθούν αντίπαλοι πάνω από 12 χρόνια, όταν και ήταν μαζί στη Β’ Εθνική.

Ο ορισμός του αγώνα Κυπέλλου, οδηγεί πάντως σε αλλαγή πλάνων τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο, όσον αφορά στο φιλικό παιχνίδι με την Ηλιούπολη, το οποίο θα διεξαχθεί τελικά αυτή την Παρασκευή (14/10), αντί για Σάββατο, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές.

Συλλυπητήρια σε Βασίλη Παναγιωτόπουλο
Τα τελευταία 24ωρα το κλίμα έχει βαρύνει στην ομάδα της Καλαμάτας, λόγω της απώλειας του πατέρα του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ, Βασίλη Παναγιωτόπουλου.

«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ Καλαμάτα, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον κ. Βασίλη Παναγιωτόπουλο και την οικογένειά του, για τον χαμό του αγαπημένου του πατέρα, Γιάννη» αναφέρουν σε μήνυμα συμπαράστασης οι «μελανόλευκοι».

Όλα τα ζευγάρια του Κυπέλλου
Στην κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μπήκαν για πρώτη φορά φέτος και ομάδες της Super League 1, με την Καλαμάτα να είναι μαζί με την Καλλιθέα οι μόνες από χαμηλότερη κατηγορία που διασταυρώνονται με μια από αυτές. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 18, 19 ή 20/10 και όλα τα ζευγάρια που διεκδικούν την πρόκριση στους «16» είναι τα παρακάτω:

ΑΕΚ -ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος Αθηνών
Βόλος-Ιωνικός
Λάρισα-Λεβαδειακός
Καλαμάτα -Παναιτωλικός
Καλλιθέα-Βέροια
ΑΟ Αγίου Νικολάου-Αλμυρός ή Πανθρακικός
Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή
Κηφισιά -ΟΦΗ
Αλμωπός Αριδαίας-Λαμία
Ιωνικός Ιωνίας-Απόλλων Παραλιμνίου
Πανελευσινιακός -Απόλλων Πόντου

Ηρακλή Λάρισας αποφάσισε να ανεβάσει η ΕΠΟ , ΔΣ σήμερα για τη σέντρα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση που αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, έλαβε, μεταξύ άλλων, την απόφαση:

Να προβιβασθεί στη Super League 2 ο Ηρακλής Λάρισας και ταυτόχρονα από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής να μην προβιβασθεί και να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα. Η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 (όπου συμμετέχει και η Καλαμάτα), καθώς μαζί με τον ΠΑΟ Ρουφ και την Ηλιούπολη, που κλήθηκαν και αποδέχθηκαν, ως επιλαχούσες, να αναπληρώσουν τα κενά που άφησε η παραίτηση της Ξάνθης και της Επισκοπής, ολοκληρώνεται ο «χάρτης» των 30 ομάδων στους δύο ομίλους της κατηγορίας. Ωστόσο, ο πρωταθλητής του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, Αγροτικός Αστέρας, που θίγεται από την άνοδο του Ηρακλή Λάρισης διεμήνυσε χθες ότι θα κινηθεί για τη νομική ανατροπή της απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το ΔΣ της Super League 2 θα συνεδριάσει σήμερα (στη 1 μ.μ. στα γραφεία της) για να αποφασίσει για την έναρξη του πρωταθλήματος, που «καίει» όλες τις ομάδες, εξαιτίας της πολύ μεγάλης καθυστέρησης (η τελευταία προγραμματισμένη ημερομηνία ήταν για σέντρα στις 16/10). Αναλυτικά η ατζέντα της διοργανώτριας:

1. Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ 11.10.22 για αναπλήρωση ομάδων

2. Παραχώρηση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων σε ΕΡΤ για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023

3. Έγκριση Οικονομικής Εγκυκλίου

4. Αγωνιστικά Θέματα

5. Διάφορα Θέματα