Π. Μαντάς σε Σ. Πέτσα για νέο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας

Π. Μαντάς σε Σ. Πέτσα για νέο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας

Η ανάγκη για κατασκευή νέων εγκαταστάσεων προκειμένου να στεγαστούν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον υπουργό για τα σημαντικά ζητήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δύο ειδικά σχολεία, κυρίως όσον αφορά στις στεγαστικές υποδομές τους. Σημείωσε παράλληλα το αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιείται σε αυτά, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντική κοινωνική υπηρεσία και στη μεγάλη ανακούφιση που οι δομές αυτές παρέχουν σε πολλές οικογένειες με παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν πρόσβαση σε ένα «σύγχρονο και ποιοτικό σχολικό περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους».

Ο βουλευτής στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί και από το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος έχει καταθέσει πλήρη φάκελο με όλες τις απαραίτητες μελέτες για την κατασκευή των νέων σχολικών εγκαταστάσεων.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου, αυτή υπολογίζεται σε περίπου 4,8 εκ. ευρώ και μπορεί να γίνει μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών για έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί εκτός του συνολικού πλαφόν που έχει προσδιοριστεί για το Δήμο Καλαμάτας, γεγονός που δίνει σημαντική χρηματοδοτική ευελιξία και δεν περιορίζει τη χρηματοδότηση άλλων σημαντικών έργων που προγραμματίζονται από τον Δήμο.

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτσας αναγνώρισε τη σημαντική ανάγκη που υπάρχει για αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των δύο ειδικών σχολείων και ενημέρωσε το βουλευτή ότι βλέπει θετικά την πρόταση αυτή. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να εξετάσουν τις δυνατότητες για ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο χρηματοδότησης του “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς και να διερευνηθεί ο τρόπος της ταχύτερης υλοποίησής του προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών, τόσο της Καλαμάτας όσο και της ευρύτερης περιοχής.