Παιχνίδια… εξουσίας

Παιχνίδια… εξουσίας

Πολιτικά πρόσωπα, υπηρεσιακοί παράγοντες, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αλλά, δυστυχώς, ακόμη και η δικαιοσύνη επιδίδονται σε διάφορα “τερτίπια” και ουσιαστικά επιτρέπουν να συνεχίζονται “παρανομίες”, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο χώρος διαχείρισης και ταφής απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Αυτό υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν τις προηγούμενες μέρες, εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα της περιοχής, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Οιχαλίας, στο βουνό πάνω από το σημείο όπου κατασκευάζεται ο χώρος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν, φυσικά, οι καταγγελίες και οι αναφορές που έκαναν οι διαμαρτυρόμενοι για τη δικαιοσύνη. Όπως τόνισαν, έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ζητήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ακύρωση της απόφασης για τη δημιουργία της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, όμως απόφαση ακόμη δεν έχει εκδοθεί!

Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν ότι η απόφαση δε βγαίνει όσο δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο του χώρου διαχείρισης στην Καλλιρρόη, προκειμένου να μην προσφύγουν στη συνέχεια οι κάτοικοι της περιοχής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Πιστεύουν, οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα της περιοχής, ότι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα τους δικαιώσουν, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο διαχείρισης έχει απενταχθεί από τα προγράμματα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή φέρεται ότι δεν καλύπτει τις σύγχρονες προδιαγραφές διαχείρισης απορριμμάτων.

Α.Π.