Παναγιώτης Κατσίβελας: «Δε λέω ότι η ΔΕΥΑΤ δεν είχε προβλήματα, αλλά αυτό το χάλι δεν είχε ποτέ»

Παναγιώτης Κατσίβελας: «Δε λέω ότι η ΔΕΥΑΤ δεν είχε προβλήματα, αλλά αυτό το χάλι δεν είχε ποτέ»

«Αποτυχία δια υπογραφής Λεβεντάκη» είναι ο θεματικός τίτλος δημόσιας παρέμβασης του τέως δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, σχετικά με τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και το δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου του δημάρχου Τριφυλίας.

Στο κείμενο της παρέμβασης του κ. Κατσίβελα αναγράφεται: «Οι προκλήσεις είναι πολλές και η σημερινή Δημοτική Αρχή προκαλεί διαρκώς. Προκαλεί και εκπλήσσει. Ότι δια υπογραφής Λεβεντάκη θα πιστοποιούσαν την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους και το ξεχαρβάλωμα της ΔΕΥΑΤ δεν το περίμενα. Τι ήρθε και μας είπε ο ποιητής; Ότι μετά 3 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου κατέστησαν τη ΔΕΥΑΤ “American Bar”. Και απευθύνθηκε προς τους δημότες για να τους καταγγείλει τα όσα γίνονται σήμερα στη ΔΕΥΑΤ, παίρνοντας το ρόλο του “αθώου, τυχαίως παρευρισκόμενου”, παραβλέποντας βεβαίως ότι βασικός και μόνος υπεύθυνος και αρμόδιος είναι ο ίδιος. Είπε ότι μια μερίδα εργαζομένων δήθεν δεν υπακούει στο Δ.Σ. και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ. Και εννοεί την τυφλή υπακοή. Και τίθεται το ερώτημα, όταν υπάρχουν αποφάσεις παράνομες, τι πρέπει να κάνει ο υπάλληλος, που θα είναι και ο τελικός υπόλογος έναντι του νόμου, να φορέσει τα “βραχιόλια” μόνος του; Μάλλον θα πρέπει να ζητήσει ενυπόγραφες εντολές. Και προχωρούν και στο χειρότερο, εκβιάζουν πλέον κατά τον πιο χυδαίο τρόπο κάποιους από τους εργαζομένους. Και τι κάνουν; Αναρτούν στη “Διαύγεια” πειθαρχικές αποφάσεις, παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων. Αλλά αυτά δε γίνονται ούτε στην “Ουγκάντα”. Η Πολιτεία και η Δημόσια Διοίκηση έχει μία εφαρμογή, την e-πειθαρχικά, προς τούτο, αλλά πού να το ξέρουν!

Παραβιάζουν τους νόμους ασύστολα. Και τι έρχεται και λέει τρία χρόνια μετά; “…Η ΔΕΥΑΤ είχε και έχει την υποχρέωση να παρέχει το δημόσιο αγαθό, που ονομάζεται νερό, αλλά αντί αυτού και μόνο, ‘κάποιοι’ εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν και ως ‘μικρομάγαζο’, για την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων. Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και, ή η ΔΕΥΑΤ θα γίνει μια οργανωμένη υπηρεσία, με πλήρη νομιμότητα ή ‘κάποιοι’ θα πάνε στη δικαιοσύνη…”.

Και τρία χρόνια τι έκανε; Και η ειρωνεία της ζωής είναι ότι ο κ. δήμαρχος, εμφανίστηκε και αυτοσυστήθηκε ως ο εξυγιαντής και ο αναμορφωτής της ΔΕΥΑΤ.

Ω! Σε τι πλάνη είχε περιπέσει; Κατάφερε να επιφέρει ένα διοικητικό μπάχαλο και ένα οικονομικό χάος. Σ’ αυτό που όφειλε να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί ήταν πως κατάφερε, με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, στις 30 Ιουνίου η ΔΕΥΑΤ να χρωστάει στο Δήμο 1.981.000,75 ευρώ, σε φορείς εκτός γενικής 1.505.434,11 ευρώ και να έχει ταμειακά διαθέσιμα μόλις 159.711,32 ευρώ και για τα άδηλα χρέη να μη μιλήσω. Δε λέω ότι η ΔΕΥΑΤ δεν είχε προβλήματα, αλλά αυτό το χάλι δεν είχε ποτέ».