Παρουσία Περιφερειάρχη στο Ionian TV: Συνέντευξη με σχολιασμούς αντί για απολογισμό έργου…

Παρουσία Περιφερειάρχη στο Ionian TV: Συνέντευξη με σχολιασμούς  αντί για απολογισμό έργου…

Τα τρία και πλέον χρόνια της θητείας του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρούνται πετυχημένα ή όχι, κατά τη γνώμη του; Αυτό δε θα το μάθουμε, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών στην τηλεόραση IONIAN.

Ο περιφερειάρχης σχολίασε μια σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν την Περιφέρεια, αλλά δεν ξέρουμε τη συμβολή του για την επίλυσή τους. Έτσι, ακούσαμε ότι για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξει εθνική στρατηγική που οφείλουν να υπηρετήσουν όλοι.

Από την πλευρά του, σημείωσε ότι η Περιφέρεια με τις χρηματοδοτήσεις που τρέχουν από ευρωπαϊκά προγράμματα και εθνικούς πόρους θα πρέπει να δώσει μεγάλη βάση στις υποδομές και ιδιαίτερα στη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει και πάλι ο σιδηρόδρομος, το γνωστό V της Πελοποννήσου (Πάτρα- Πύργος- Καλαμάτα- Τρίπολη Κόρινθος- Αθήνα).

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πολίτες να αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα. Ο κ. Νίκας ζήτησε άλλη υγειονομική πολιτική με έμφαση στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), όπως και στήριξη των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, κάτι που θα στηρίξει και τον τουρισμό, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της συμμετοχής του ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, είπε ότι δε διακατέχεται από καμία αγωνία για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος, δηλώνοντας ότι το θέμα δεν τον ενδιαφέρει.

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, αφού οι θέσεις και οι καρέκλες ανήκουν σε όλους και όχι σε κάποια πρόσωπα. Είπε, δε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη… δουλειά του περιφερειάρχη πολύ καλύτερα από τον ίδιο.

Συμβούλευσε, πάντως, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές να είναι υπομονετικοί, γιατί προηγούνται οι κάλπες των εθνικών, ενώ παρατήρησε ότι το εθνικό και διεθνές περιβάλλον είναι αρκετά ρευστό. Για παράδειγμα, υπέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν με την Τουρκία, θέμα για το οποίο κανείς δε γνωρίζει την κατάληξή του, ενώ συμπλήρωσε ότι και ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ευρώπη μπορεί να αποσταθεροποιήσει την πολιτική κατάσταση. Συμπέρασμα, δεν πρέπει να βιάζονται οι υποψήφιοι να δηλώσουν την παρουσία τους…

Α.Π.