Πρώτη νίκη για την Καλαμάτα ’80, έναντι της Καλαμάτα B.C. χθες στο μεσσηνιακό ντέρμπι

Πρώτη νίκη για την Καλαμάτα ’80, έναντι της Καλαμάτα B.C. χθες στο μεσσηνιακό ντέρμπι

Σεφτέ στις νίκες για την νεοφώτιστη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, Καλαμάτα ’80, καθώς επικράτησε με 59-47 της Καλαμάτας B.C. στο μεσσηνιακό ντέρμπι που διεξήχθη χθες στο δημοτικό γυμναστήριο Τέντα και με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Νότου. Μια απόλυτα δίκαιη νίκη για την Καλαμάτα ’80 (προερχόταν από τρεις σερί ήττες), η οποία έπαιξε πολύ αποτελεσματική άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση. Η Καλαμάτα ’80 είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και σε κάποια σημεία ξέφυγε με 21-15, 29-22, 34-22 (σκορ με το οποίο έκλεισε το α΄ ημίχρονο).

Από την άλλη πλευρά η Καλαμάτα B.C. (προερχόταν από τρεις σερί νίκες) ήταν πολύ άστοχη και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει κάπως το σκορ. Τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Στο ματς  υπήρχε νευρικότητα και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες τόσο σε βολές, όσο και σε σουτ εντός παιδιάς.

Στα αξιοσημείωτα ότι οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και το πρώτο καλάθι σημειώθηκε στο 6.40΄ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας 80 ήταν ο Δημήτρης Χρονόπουλος με 16 πόντους και 2 τρίποντα, ενώ από πλευράς Καλαμάτας B.C. o Δημήτρης Παπαντωνίου με 14 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 36-22, 44-34, 59-47.

Το ματς σφύριξαν οι Λάμπρος Νάστος και Πέτρος Ρίζος από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Κομισάριος ήταν ο Σπύρος Ηλιόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Αλέξης Κορογώνας, Δημήτρης Μέντης): Μπαλόπουλος 10 (1), Χρονόπουλος 16 (2), Καρούτας, Τσικούρης, Παυλόπουλος 10 (1), Μουργής 2, Ανδριανόπουλος, Κομπότης 2, Σκοπέτος 10 (1), Μίλας, Βούλγαρης 8, Αλοίμονος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. (Παύλος Νώντας, Γιώργος Σπυρόπουλος): Πετρίδης, Χατζηαγγέλου, Οικονομίδης 4, Διαμαντόπουλος 2, Παπαντωνίου 14, Καραβάνας 7 (1), Τσουλέας 2, Περρωτής 8, Καλογερόπουλος, Γκιγκαούρι, Μανωλάκης, Μπάκας 9.

Το μεσσηνιακό ντέρμπι παρακολούθησαν 200 και πλέον φίλαθλοι.

Στο ξεκίνημα του ματς παιδιά από τα ΚΔΑ του Δήμου Καλαμάτας φωτογραφήθηκαν με τις δύο ομάδες.