Σε νέο χώρο οι προβολές του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Σε νέο χώρο οι προβολές του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Με το πρώτο μέρος των επίσημων επιλογών του Kalamata Short Docs Film Festival για το μήνα Σεπτέμβριο θα εγκαινιάσει το νέο και ανανεωμένο χώρο προβολών του το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στην οδό Κουτσομητοπούλου 6, σήμερα Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Ειδικότερα, θα προβληθούν οι ταινίες: George, το Seven Symphonies Of Zagros και το The ghosts of Varosha, ενώ το κοινό καλείται να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει τα ντοκιμαντέρ, με τα καλύτερα απ’ αυτά, μαζί με των προηγούμενων μηνών, να προκρίνονται για το ετήσιο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί 20-23 Ιανουαρίου. Προβολές του Kalamata Shorts θα πραγματοποιηθούν ακόμα στις 22 και 29 Οκτωβρίου, με τις ταινίες Piranga, the Silent Hero, Zuckerberg, You Owe/Own Me, Svet, Laboratory NO.2, 13 Μαΐου, Hero on paper, The Farmer, To my dear father, I love you, Mamapara – Mother Rain.

Μετά την προβολή, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να παραμείνουν και να γνωρίσουν το νέο χώρο με ένα ποτήρι κρασί.

Επανέρχεται το ντοκιμαντέρ της Δευτέρας
Ο νέος χώρος θα λειτουργεί κανονικά από την ερχόμενη εβδομάδα, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, με σκοπό μέσα από τις δραστηριότητές του (προβολές, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις) να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα μέχρι το τέλος του χρόνου, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ έχει επιλέξει να προβάλει μια σειρά ταινιών από την 8η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, οι οποίες δεν προβλήθηκαν στην Καλαμάτα.

Αυτή τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί η ταινία της Areum Parkkang, “Areum Married”.

Ενώ γυρίζει την πρώτη της ταινία ντοκιμαντέρ, η Αρέουμ γνωρίζει έναν ακτιβιστή και σεφ, τον Σεονγκμάν, και παντρεύονται. Μετά το γάμο, τον παίρνει μαζί της στη Γαλλία όπου πάει για σπουδές. Στη Γαλλία ο Σεονγκμάν πέφτει σε κατάθλιψη καθώς δεν μπορεί να διαβάσει, να μιλήσει τη γλώσσα, αλλά ούτε και να δουλέψει. Μετά και τη γέννηση του μωρού τους, η Αρέουμ αρχίζει να επικεντρώνεται στις σπουδές και τη δουλειά της, αφήνοντας στον Σεονγκμάν την ανατροφή του παιδιού. Αυτό οδηγεί σε συχνούς καβγάδες, και κάποια στιγμή ο Σεονγκμάν κηρύσσει… απεργία.

Θα μπορέσει η Αρέουμ να κάνει τόσο το γάμο της όσο και την ταινία της να πετύχουν;

Η ταινία, φετινής παραγωγής, έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 8ο ΔΦΝΠ, στην Πάτρα, τον περασμένο Απρίλη.

Είσοδος: 2 ευρώ