Στη μνήμη Παν. Φωτέα: Απόδοση υποτροφιών φοιτητών και βράβευση Αλέξη Παπαχελά

Στη μνήμη Παν. Φωτέα: Απόδοση υποτροφιών φοιτητών και βράβευση Αλέξη Παπαχελά

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε παραλιακό ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου αποδόθηκαν οι υποτροφίες τις οποίες είχε θεσπίσει ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα σε έξι φοιτητές της Νομικής Σχολής της πόλης.

Την ειδική εκδήλωση άνοιξαν μουσικά οι “Hemiolion String Quartet” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που ερμήνευσαν μια σειρά από εξαιρετικά κομμάτια.

Μετά την απόδοση των υποτροφιών ακολούθησε η ειδική βράβευση του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά, με το βραβείο «Δοκίμιο Ελεύθερου Στοχασμού», επίσης αφιερωμένο στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για τη συγγραφή του βιβλίου «Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974».

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, και ο Αλέξης Παπαχελάς, με την ιδιότητα του συγγραφέα, παρουσίασαν το βιβλίο στο κοινό που παρευρέθη στην εκδήλωση.

Το «παρών» έδωσαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο γιος του αείμνηστου νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα, Σωτήρης, ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αντιπεριφερειάρχες και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Θανάσης Κατσαφάδος.

Της Χριστίνας Μανδρώνη