«Παναγιώτης Φωτέας»: Στον πρέσβη επί τιμή Γιώργο Γεννηματά το φετινό βραβείο

«Παναγιώτης Φωτέας»: Στον πρέσβη επί τιμή Γιώργο  Γεννηματά το φετινό βραβείο

Στον πρέσβη επί τιμή Γιώργο Γεννηματά για το βιβλίο του «Ακόμα και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία» απονέμεται το φετινό βραβείο «Παναγιώτης Φωτέας» για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, το οποίο προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου κριτική επιτροπή στη μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασή της, την περασμένη Παρασκευή, στην οποία μετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η επίκουρος καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδρος ε.τ. του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, προγραμματίζεται να απονεμηθεί την τελευταία εβδομάδα του ερχόμενου Αυγούστου.

Ο Γιώργος Γεννηματάς υπηρέτησε σε κρίσιμες και σημαντικές θέσεις για πάνω από 40 χρόνια. Έχει διατελέσει πρέσβης της χώρας μας στη Συρία, την Πορτογαλία και την Τουρκία, ενώ έχει υπηρετήσει σε εξ ίσου σημαντικές θέσεις στη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Ρωσία.

Επίσης, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και γενικός γραμματέας και γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών.