Στην Καλαμάτα το 50ό Διεθνές Ράλι της ΦΙΛΠΑ

Στην Καλαμάτα  το 50ό Διεθνές Ράλι της ΦΙΛΠΑ

Στην Καλαμάτα διεξάγεται η “ναυαρχίδα” των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) από προχθές και μέχρι αύριο Κυριακή, 2 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το επετειακό Διεθνές Ράλι με το οποίο η ΦΙΛΠΑ γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, και στο οποίο συμμετέχουν 83 ιστορικά αυτοκίνητα (κατασκευασμένα από το 1923 έως το 2001), με πληρώματα από 9 χώρες, χωρισμένα σε 3 κατηγορίες: την Classic Regularity με μέση ταχύτητα 50 χλμ./ώρα, την Time Trophy με συγκεκριμένα σημεία δορυφορικής μέτρησης και την Touring με χαμηλότερες μέσες ταχύτητες και περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα.

Στις 10.00 το πρωί χθες δεκάδες αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών, πολλά εκ των οποίων ήταν αληθινά κοσμήματα, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Τα πληρώματα καλωσόρισε στην πόλη ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε 83 αριστουργήματα των τεσσάρων τροχών που προσθέτουν μια ξεχωριστή πινελιά στην πόλη μας. Τους ευχαριστούμε που επέλεξαν την πόλη μας να είναι σημείο αναφοράς και σήμερα, αλλά και ως τερματισμός αύριο το βράδυ».    

Η εκκίνηση δόθηκε προχθές (10.30΄π.μ.), στα Ίσθμια, η πρώτη στάση έγινε στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας και η δεύτερη στη Σπάρτη. Στη συνέχεια το ράλι πέρασε από τον Ταΰγετο και στάθμευσε στην Καλαμάτα.

Χθες ο αγώνας ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας (10.45΄π.μ.) με κατεύθυνση την Καρδαμύλη, Αρεόπολη και τερματισμό του πρώτου σκέλους στον Γερολιμένα.

Η επιστροφή στην Καλαμάτα θα γίνει και πάλι μέσω Αρεόπολης.

Σήμερα δε το βράδυ, στην Καλαμάτα, θα γίνει η επίσημη απονομή των επάθλων. 

Αύριο που είναι ελεύθερη ημέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη (12.45), όπου τα πληρώματα θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας από τους υποστηρικτές του 50ού Διεθνούς Ράλι ΦΙΛΠΑ είναι και ο Δήμος Καλαμάτας.