Σύμφωνο συνεργασίας επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου και Κορώνης

Σύμφωνο συνεργασίας επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου και Κορώνης

Στην ετήσια τακτική Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης» και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης υπεγράφη στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του 2021, καθώς και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους, ενώ τονίσθηκε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και η μικρομεσαία επιχείρηση.

Στόχοι

Στη γενική συνέλευση είχαν την ευκαιρία όλοι οι παριστάμενοι να εκθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, αναφορικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρηματίες εξαιτίας της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ, Γεώργιος Βαγενάς, ανακοίνωσε τους στόχους του τρέχοντος έτους, δίνοντας έμφαση στις παρεμβάσεις που απαιτούνται σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το σχεδιασμό νέας ρύθμισης 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και το αφορολόγητο όριο.

Επιπλέον, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή, σχετικά με την υποχρεωτική διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις γενικές συνελεύσεις και τις εκλογικές διαδικασίες. Τέλος, ανέφερε ότι άμεσα πρέπει να προχωρήσουν σε νέες μορφές αντίδρασης για να φτάσουν στην κορύφωση του αγώνα ενάντια στο δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος και ενάντια στην ακρίβεια και τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις.

Κορώνη

Στη διάρκεια της συνέλευσης υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης» και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, ευελπιστώντας σε παρόμοιες συνεργασίες και άλλων περιφερειακών συλλόγων, στους οποίους η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός με στόχο την ανάπτυξη των μελών τους και των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης – μέλος της Ομοσπονδίας παρουσίασε το αφηγηματικό ντοκιμαντέρ «Ρεσάλτο», το οποίο αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο Κορώνης στις 13 Φεβρουαρίου 1824. Στόχος αυτής της παρουσίασης ήταν η περαιτέρω διάδοση του σημαντικού αυτού γεγονότος και η προτροπή κι άλλων συλλόγων για ανάλογες προσπάθειες ανάδειξης σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Β.Β.